Πισπιρίγκου: Νέα προθεσμία για τις 21 Δεκεμβρίου, δεκτό το αίτημα Κούγια για κλήτευση νέων μαρτύρων

Για τις 21 Δεκεμβρίου μετατέθηκε η σημερινή απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια για την υπόθεση θανάτου των δύο κοριτσιών της Μαλένας και Ίριδας.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά την απόφαση της ανακρίτριας να κάνει δεκτά τα αιτήματα που κατέθεσε ο συνήγορος της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγιας για κλήτευση συγκεκριμένων μαρτύρων αλλά και για ακυρότητα της προδικασίας. Το τελευταίο αυτό αίτημα θα κριθεί τις επόμενες ημέρες από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο και ως εκ τούτου μέχρι να διευθετηθεί το συγκεκριμένο ζητήμα η Ρούλα Πισπιριγκου επέστρεψε ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού όπου κρατείται προφυλακισμένη για το θάνατό της πρώτοτοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

Ο κ. Κούγιας αμφισβητεί το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη – Καλόγρηα για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας και όπως αναφέρει στο σχετικό αίτημα που κατέθεσε στην ανακρίτρια το πόρισμα αυτό ήταν “προσυνεννοημένο”.

Υπό τα δεδομένα αυτά ο Κούγιας ζήτησε τη λήψη καταθέσεων από συγκεκριμένους ιατροδικαστές και μάλιστα να εξετασθούν κατ’ αντιπαράσταση με τους κ.κ. Νίκο Καρακούκη και Νίκο Καλόγρηα.
Συγκεκριμένα ο κ. Κούγιας ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν ως μάρτυρες ειδικών γνώσεων οι: Χρήστος Κραββαρίτης, ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας, Φώτιος Χατζηνικολάου, αναπληρωτής καθηγητής ιατροδικαστικής στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και Συμεών Μεσογίτης, ιατροδικαστής.

Επιπλέον ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου ζητεί να κληθούν και να εξετασθούν συμπληρωματικά οι Νικόλαος Καρακούκης, Νικόλαος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης αλλά και να εξετασθούν για πρώτη φορά οι Χαρά Σπηλιοπούλου Γεώργιος Σταυρουλάκης.

Ακόμη ο κ. Κούγιας κατέθεσε αίτημα προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο ιατροδικαστής Σ. Τσαντίρης ο οποίος και έχει διενεργήσει νεκροψία-νεκροτομή κατ’ εντολή, όπως είπε της Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Μαλένας. Ακόμη ζήτησε να κληθεί και η παθολογοανατόμος κ. Αντιγόνη Μητσέλου.

“Σήμερα είναι μία εξαιρετική μέρα για τη Δικαιοσύνη, γιατί η τακτική ανάκριση έκανε δεκτά όλα τα αιτήματά μας και η ανακρίτρια κ. Τζωρτζάτου, δέχτηκε ότι έπρεπε να έχουν εξεταστεί όλοι αυτοί οι μάρτυρες, οι οποίοι δεν εξετάστηκαν στην προδικασία και που για αυτό το λόγο δεν εξετάστηκαν και στην τακτική ανάκριση. Θα τους καλέσει όλους όσους αναφέρονται στο αίτημα μας”, τόνισε ο κ. Κούγιας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες