Πλαστή ταυτότητα μέσω του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων είχε ο άνδρας που δολοφονήθηκε σε βενζινάδικο στη Νίκαια! (εικόνες & βίντεο)

Πλαστά έγγραφα, μέσω του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων είχε πάρει, όπως όλα δείχνουν, ο ιδιοκτήτης πρατηρίου βενζίνης στη Νίκαια, ο οποίος έπεσε νεκρός έπειτα από μαφιόζικη επίθεση στο βενζινάδικο στις 16 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Law and Order, ο άνδρας που έπεσε από τα πυρά δύο ατόμων είναι γνωστός στις αρχές ως Marius D. Θεωρείτο διαβόητος κακοποιός αλβανικής καταγωγής, που με την πλαστή του ταυτότητα συστηνόταν ως Έλληνας ομογενής και συγκεκριμένα Ρωσοπόντιος.
Ο άνδρας με το πλαστό όνομα Στέργιος Μ. ήταν ο ιδιοκτήτης του βενζινάδικου στην οδό Θηβών 181, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο πριν από δύο εβδομάδες. Ο 35χρονος Μ.Δ. ιδιοκτήτης του πρατηρίου καυσίμων στην Νίκαια που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς που έριξαν άγνωστοι το βράδυ της Τρίτης (16/11), το 2010 είχε απασχολήσει τις Αρχές για υπόθεση ναρκωτικών, ενώ το 2013 ο ανακριτής τον είχε κατηγορήσει για ανθρωποκτονία αλλά αθωώθηκε στη δίκη. Ο Μ.Δ. φαίνεται να ήταν ενεργός παίχτης στη διακίνηση ναρκωτικών.
Το χρονικό της μαφιόζικης επίθεσης
Θυμίζουμε πως ο άνδρας έπεσε νεκρός έπειτα από πυροβολισμούς στο πρατήριό του στην οδό Θηβών, στη Νίκαια. Οι δύο δράστες επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο σταμάτησε στο βενζινάδικο και αφού συνομίλησαν με δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, άρχισαν να πυροβολούν, χωρίς προειδοποίηση.
Από τους πυροβολισμούς έχει τραυματιστεί στο χέρι και ένας ομοεθνής του, ο οποίος σύμφωνα με αλβανικά ΜΜΕ είναι πρώτος ξάδερφός του και οι δράστες με το όχημα τράπηκαν σε φυγή. Να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο των δραστών είχε κλαπεί πριν από περίπου ένα μήνα από Γλυφάδα.
Περισσότερα από 5 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζεται ότι έβγαλαν οι δράστες του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων, το οποίο δρούσε οκτώ χρόνια και εξέδιδε πλαστές ταυτότητες.
Το κύκλωμα είχε ξεκινήσει τη δράση του στις 26 Απριλίου του 2013. Και εξαρθρώθηκε χθες (30/11) με επιχειρήσεις και συλλήψεις, μεταξύ των οποίων κι ένας ανώτερος αξιωματικός. Μέχρι στιγμής, τα χέρια των συλληφθέντων έχουν βρεθεί 600.000 ευρώ, ενώ συνολικά φαίνεται να έχουν βγάλει 5 εκατομμύρια ευρώ!
Για την υπόθεση, μια από τις πιο σοβαρές που έχει χειριστεί εδώ και χρόνια η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, ενημερώθηκε ήδη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, που επί 2,5 ώρες μάθαινε τα όσα έχουν συμβεί από τον διοικητή των «Αδιάφθορων», υποστράτηγο Ηλία Κοσσυβάκη.
Το κύκλωμα έκανε παράνομες ελληνοποιήσεις, εκδίδοντας ταυτότητες και διαβατήρια. Συχνά… άλλαζε ταυτότητα και σε Αλβανούς κακοποιούς, που έναντι αμοιβής γίνονταν Έλληνες. Για κάθε πλαστή ταυτότητα ή διαβατήριο ή για οποιοδήποτε άλλο έγγραφο, ο… «πελάτης» πλήρωνε τουλάχιστον 30.000.
Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, υπολογίζεται ότι το συνολικό οικονομικό όφελος που αποκόμισε η εγκληματική οργάνωση, ανέρχεται σε τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια ευρώ.
Έβγαζαν ταυτότητες, διαβατήρια, ΑΦΜ και ΑΜΚΑ
Η εγκληματική οργάνωση αποτελούνταν κυρίως από Έλληνες, παλιννοστούντες πρώην χωρών ΕΣΣΔ, αστυνομικούς και άλλους δημόσιους υπαλλήλους. Το κύκλωμα είχε αναπτύξει δίκτυο συνεργατών και δραστηριοποιούνταν στην έκδοση γνησίων (τυπικά) ελληνικών δελτίων ταυτότητας, ελληνικών διαβατηρίων και διπλωμάτων οδήγησης σε αλλοδαπούς υπηκόους με βαρύ ποινικό μητρώο.
Παράλληλα, τα μέλη του κυκλώματος, διευκόλυναν την παράνομη παραμονή στη χώρα των αλλοδαπών υπηκόων, βγάζοντάς τους ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και παραπλανώντας τις αρμόδιες δημόσιες Αρχές και Υπηρεσίες. Έτσι, οι «πελάτες» με… βαρύ ποινικό μητρώο, δεν μπορούσαν να εντοπιστούν από την αστυνομία και να συλληφθούν. Έτσι, με τα πλαστά έγγραφα, οι βαρυποινίτες μπορούσαν να φύγουν από την Ελλάδα προς άλλες χώρες της Ε.Ε., όπου και ορισμένοι συνελήφθησαν.
Ιεραρχικώς δομημένη η εγκληματική οργάνωση
Το modus operandi της εγκληματικής οργάνωσης, ήταν ιεραρχικώς δομημένη, πολυμελής, πολύπλοκη και καθόλου τυχαία, με διακριτούς και αλληλένδετους των μελών της ρόλους, με το κάθε μέλος να υποτάσσεται στη βούληση του «διευθύνοντα», του «εγκεφάλου» της οργάνωσης. Κανένα μέλος του κυκλώματος δεν μπορούσε να κινηθεί αυτόνομα, να δράσει μόνο του αν δεν ενημέρωνε και τα άλλα μέλη της οργάνωσης.
Οι πλαστές ταυτότητες και τα διαβατήρια «Ελλήνων» πολιτών, εκδίδονταν κυρίως σε ξένους υπηκόους, αλλά και σε Έλληνες που ήθελαν να… αλλάξουν ταυτότητα. Οι ταυτότητες αυτές εκδίδονταν είτε με τη χρήση ψευδών στοιχείων μη υπαρκτών προσώπων, είτε με τη χρήση στοιχείων ομογενών, οι οποίοι διέμεναν μόνιμα στο εξωτερικό και είχαν πλήρη άγνοια των ενεργειών της οργάνωσης, είτε με τη χρήση στοιχείων υπαρκτών Ελλήνων, κατόπιν ψευδούς δήλωσης απώλειας της ταυτότητας, είτε με τη χρήση των πραγματικών τους στοιχείων ταυτότητας, μέσω παράνομης κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας.
Έτσι, οι βαρυποινίτες πελάτες του κυκλώματος μπορούσαν να κινούνται ελεύθερα στην Ελλάδα, μπορούσαν να κρύβουν το ποινικό τους μητρώο και να φύγουν σαν… κύριοι από την Ελλάδα, για να βγάζουν διπλώματα οδήγησης, να δημιουργούν εταιρίες και να υπογράφουν συμβόλαια και συμβάσεις.
Συνελήφθησαν 20 άτομα
Ύστερα από πολύμηνη και συστηματική έρευνα της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, χθες (30/11), σε επιχειρήσεις που έγιναν το πρωί και το απόγευμα, συνελήφθησαν 20 άτομα μεταξύ των οποίων:
εννέα εν ενεργεία αστυνομικοί (εκ των οποίων ένας αξιωματικός),
ένας πολιτικός υπάλληλος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
μια υπάλληλος ληξιαρχείου Ο.Τ.Α,
ένας δικηγόρος και
οκτώ πολίτες.
Συνολικά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής έρευνες, στην εγκληματική οργάνωση υπάρχουν στοιχεία ότι εμπλέκονται 34 αστυνομικοί.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε από τον διοικητή και τα στελέχη της υπηρεσίας των Εσωτερικών Υποθέσεων τη συνέχιση των ερευνών και την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με σκοπό οι ένοχοι να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων: Αλβανοί κακοποιοί οι βασικοί «πελάτες» – Τι είπε ο αξιωματικός που είχε 320.000 ευρώ σε χρηματοκιβώτιο
Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Προφυλακιστέος ο 49χρονος που σκότωσε τη σύζυγό του (βίντεο)
Γλυκά Νερά: Αλλάζει επίθετο η μικρή Λυδία – Η αντίδραση του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου (βίντεο)
Κορονοϊός: Πέθανε η 38χρονη έγκυος και κόρη πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ
Aκολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες