Πλήθος συμβολισμών: Το «Σπίτι του Κυνηγού» φιλοξενεί τις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Στην πόλη Μπρεστ και συγκεκριμένα στο «Σπίτι του Κυνηγού» διεξάγεται σήμερα ο δεύτερος γύρος των συνομιλιών μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.
Η πλευρά του Κιέβου απλά επιβεβαίωσε ότι συμφώνησε να συνεχιστούν οι συνομιλίες και τίποτε άλλο, ενώ αξιώνει την κατάπαυση του πυρός στις περιοχές Χάρκοβο και Σούμι ως προαπαιτούμενα, ενώ οι συνομιλίες συνεχίζονται σήμερα μετά την άκαρπη πρώτη απόπειρα στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας.
Τι συμβολίζει η τοποθεσία των διαπραγματεύσεων
Το «Σπίτι του Κυνηγού» αποτελεί το σημείο, όπου υπεγράφη η συνθήκη διάλυσης της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και η ανεξαρτητοποίηση των 15 σοσιαλιστικών ομόσπονδων κρατιδίων που την συναπάρτιζαν.
Ήταν το αποτέλεσμα της διακήρυξης 142-Н του Ανωτάτου Σοβιέτ της Σοβιετικής Ένωσης. Η διακήρυξη επιβεβαίωσε την ανεξαρτησία των πρώην Σοβιετικών δημοκρατιών και ίδρυσε την Κοινοπολιτεία των Ανεξάρτητων Κρατών (ΚΑΚ), παρόλο που πέντε από τους υπογράφοντες το επικύρωσαν πολύ αργότερα ή δεν το έκαναν καθόλου. Την προηγούμενη μέρα, ο πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσώφ, ο όγδοος και τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης, παραιτήθηκε και έδωσε τις εξουσίες του – συμπεριλαμβανομένων των κωδικών εκτόξευσης των Σοβιετικών πυρηνικών πυραύλων – στον Ρώσο πρόεδρο Μπόρις Γέλτσιν.
Ταυτόχρονα, η πόλη Μπρεστ, όπου υπάρχει και το ξενοδοχείο-ταφική κλίνη του υπαρκτού σοσιαλισμού, αποτελεί ωστόσο και το λίκνο γέννησης της Σοβιετικής Ένωσης ουσιαστικά, καθώς εκεί, ο Λένιν υπέγραψε μια μέρα σαν σήμερα, το 1918, τη συνθήκη του Μπρεστ-Λιτόφσκ με τη Γερμανία. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η μέχρι πρότινος τσαρική Ρωσία ολοκλήρωνε τη συμμετοχή της στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου στους όρους της συνθήκης προβλέπονταν σημαντικές παραχωρήσεις από πλευράς Μόσχας για να τερματιστεί η σύγκρουση.
Μία εξ αυτών προέβλεπε την εκκένωση της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις και αναγνώριση υπό των Ρώσων της πρότερης συνθήκης Κεντρικών Δυνάμεων και Ουκρανίας που είχε συνομολογηθεί, πριν ένα μήνα (από 9 Φεβρουαρίου του 1918).
Πολλές οι συμπτώσεις, λοιπόν…

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες