27.7 C
Athens
24.5 C
Thessaloniki
Πέμπτη 25 Ιουλίου 2024
More

  ΠΟΑΣΥ: Εργασίες Διοικητικού Συμβουλίου την 18/04/2022


  To Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας συνεδρίασε χθες Δευτέρα (18/04) για το «εξώδικο» που εστάλη από μέλη του Δ.Σ. προς την ΠΟΑΣΥ.

  Κατά την συνεδρίαση συζητήθηκε η δρομολόγηση των των συνεδριακών αποφάσεων με στόχο την επίλυση χρονιζόντων αιτημάτων, με κυρίαρχο αυτό της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας.

  Επίσης στην συζητήθηκε το γραπτό αίτημα του Προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού», με το οποίο ζητείται η συνδρομή της Ομοσπονδίας για την κάλυψη αναγκών ρουχισμού 110 που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές του Οργανισμού.


  Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

  Συνεδρίασε χθες, 18 Απριλίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα Ημερήσιας Διάταξης την ενημέρωσή του εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας και το «εξώδικο» που εστάλη από μέλη του Δ.Σ. προς την Π.Ο.ΑΣ.Υ.

  Στο μικρό χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από το τελευταίο, 32ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας, το Δ.Σ. δρομολογεί την υλοποίηση των συνεδριακών αποφάσεων με στόχο την επίλυση χρονιζόντων αιτημάτων μας, με κυρίαρχο αυτό της θεσμοθέτησης της επικινδυνότητας της εργασίας. Το ίδιο διάστημα, καταγράφουμε τη διεύρυνση των δικαιούχων του Κλάδου Υγείας του ΤΑΠΑΣΑ, καθώς και των υπηρεσιών που παρέχονται από το Ταμείο, θέμα για το οποίο θα υπάρξουν λεπτομερέστερες ανακοινώσεις. Σε ό,τι αφορά, γενικότερα τα επιχειρησιακά σχέδια δράσης του ΤΑΠΑΣΑ, το ΜΤΣ και άλλα ερωτήματα που τέθηκαν από μέλη του Δ.Σ., θα δοθεί η δυνατότητα ευρύτερης ενημέρωσης από τους εκπροσώπους των Ταμείων, στο επικείμενο Γενικό Συμβούλιο των Πρωτοβαθμίων Ενώσεων της Ομοσπονδίας μας, τον προσεχή Μάιο.


  Στη συνεδρίαση, επίσης, συζητήθηκε γραπτό αίτημα του Προέδρου του «Χαμόγελου του Παιδιού» κ. Κώστα ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ προς την Ομοσπονδία μας, με το οποίο ζητείται η συνδρομή μας στην κάλυψη των αναγκών ρουχισμού 110 παιδιών που φιλοξενούνται σε διάφορες δομές του Οργανισμού. Η συνδρομή της Ομοσπονδίας μας, αποφασίστηκε ομόφωνα να παρασχεθεί προς τον μη κερδοσκοπικό αυτό φορέα, καταδεικνύοντας για άλλη μια φορά το πνεύμα συνεργασίας αλλά και κοινωνικής ευαισθησίας που μας διακρίνει.

  Τέλος, αντικείμενο συζήτησης αποτέλεσε και το «εξώδικο» τριών Πρωτοβαθμίων Ενώσεων (Νοτιοανατολικής Αττικής, Γρεβενών και Ζακύνθου) και τριών μελών του Δ.Σ., με αντικείμενο την τροποποίηση του Καταστατικού της Ομοσπονδίας, το οποίο θυροκολλήθηκε στα κλειστά γραφεία της Ομοσπονδίας ανήμερα του 32ου Συνεδρίου (29/03/2022) και το Προεδρείο έλαβε γνώση αυτού μετά τη λήξη των εργασιών του.

  Όπως τονίστηκε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Γρηγόρη ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟ, πρόκειται για μια εν κρυπτώ ενέργεια, που δεν συνάδει με τη λειτουργία του συνδικαλιστικού μας κινήματος και τους Κώδικες δεοντολογίας που το διέπουν, καθόσον οι υπογράφοντες το εξώδικο αποσιώπησαν την πράξη τους στο συνέδριο, παρακάμπτοντας τη δημοκρατική διαδικασία του δημόσιου διαλόγου και της κρίσης των συνέδρων, για τις όποιες προτάσεις τους.

  Με βάση και τα διδάγματα από τις ατέρμονες και αναποτελεσματικές δικαστικές αντιδικίες του παρελθόντος για οργανωτικά ζητήματα, οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε ενωτικά, με σεβασμό στους αγώνες μας και με μοναδικό μέλημα τη θετική έκβαση των διεκδικήσεών μας.  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ