ΠΟΑΣΥ: Αν όχι τώρα; Πότε;

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), αναφερόμενη στα γεγονότα που σημειώθηκαν στα Κάτω Πατήσια και τους Αγίους Αναργύρους, επισημαίνει για άλλη μια φορά τον κίνδυνο που έχει το επάγγελμα των αστυνομικών.

Στην ανακοίνωσή της εύχεται την γρήγορη ανάρρωση των αστυνομικών που τραυματίστηκαν, τονίζοντας ότι οι αστυνομικοί «έπραξαν αυτό για το οποίο έχουν δώσει όρκο έναντι Θεού και ανθρώπων, στο να προστατεύσουν τους πολίτες, θέτοντας, όποτε χρειαστεί, σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους την ζωή».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ

Τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Κάτω Πατήσια και στους Αγίους Αναργύρους και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών από τα πυρά αδίστακτων κακοποιών, επαναφέρουν για μία ακόμα φορά, χωρίς δεύτερη σκέψη, το αυτονόητο του επικινδύνου του επαγγέλματος των αστυνομικών.

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι συνάδελφοί μας, στους οποίους ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση ώστε να επανέλθουν γρήγορα στις οικογένειές τους, αλλά και στην υπηρεσία, έπραξαν αυτό για το οποίο έχουν δώσει όρκο έναντι Θεού και ανθρώπων, στο να προστατεύσουν τους πολίτες, θέτοντας, όποτε χρειαστεί, σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια τους την ζωή.

Αυτός είναι ο Έλληνας αστυνομικός και για αυτό η Ομοσπονδία μας αισθάνεται περήφανη διότι εκπροσωπεί αστυνομικούς που υπηρετούν την κοινωνία.

Αναρωτιόμαστε όμως τι άλλο πρέπει να συμβεί, προκειμένου η πολιτεία να πράξει αυτό το οποίο χρόνια υπόσχεται, δηλαδή να αναγνωρίσει το επικίνδυνο της εργασίας των αστυνομικών;

Μήπως αναμένουν και άλλα τραγικά γεγονότα; Πόσα ακόμα;

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ακόμα και σήμερα αναγνώρισε σε δηλώσεις του το επικίνδυνο της εργασίας μας, ευχαριστούμε για τα ωραία λόγια, πλην όμως, η πράξη είναι αυτή η οποία καθορίζει την πραγματική βούληση της Κυβέρνησης.

Η Ομοσπονδία μας πιστεύει ότι η αναγνώριση της επικινδυνότητας της εργασίας των αστυνομικών είναι και απαίτηση της ελληνικής κοινωνίας, αφού σε κάθε περίπτωση όλοι αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας.

Αν η Κυβέρνηση και αυτή την φορά δεν κάνει πράξη την θεσμοθέτηση του επικινδύνου, τότε θα εκλάβουμε όλοι μας τη στάση της, ως εμπαιγμό.

Ας γνωρίζουν όλοι ότι έχουμε και μνήμη και κρίση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες