Search
Close this search box.

ΠΟΕΠΛΣ: Τακτικά Συμβούλια Μεταθέσεων 2022

Η ΠΟΕΠΛΣ κλήθηκε στα Τακτικά Συμβούλια Μεταθέσεων 2022 και προσήλθε στις συνεδριάσεις ώστε να επικρατήσει διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διενέργεια των μεταθέσεων.
Με ανακοίνωσή της η ΠΟΕΠΛΣ δηλώνει την ικανοποίησή της που επιτέλους ξεκίνησαν τα εν λόγω συμβούλια. Έπειτα σημειώνει ότι απαιτούν αρκετές ημέρες ώστε να ολοκληρωθούν οι εργασίες των Τακτικών Συμβουλίων. Μετά λέει ότι η Ομοσπονδία έχει καταγράψει τις παρατηρήσεις της επί του ΠΔ 11/21 και θα προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις με αναγκαίες τροποποιήσεις επί αυτού.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΕΟΠΛΣ
H Ομοσπονδία μας κλήθηκε στα Τακτικά Συμβούλια Μεταθέσεων 2022 μετά ψήφου και προσήλθε στις συνεδριάσεις με σκοπό να επικρατήσει η διαφάνεια και η αντικειμενικότητα στη διενέργεια των μεταθέσεων.
Η αρχική ικανοποίηση για το γεγονός ότι μετά από παρεμβάσεις της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. επιτέλους ξεκίνησαν τα εν λόγω συμβούλια εντός του προβλεπόμενου από τη νομοθεσία χρονοδιαγράμματος επισκιάσθηκε από την παρατεταμένη καθυστέρηση ολοκλήρωσής τους.
Κατανοούμε πως οι εργασίες των Τακτικών Συμβουλίων απαιτούν αρκετές ημέρες προκειμένου να ολοκληρωθούν και επίσης αντιλαμβανόμαστε ότι ο διαθέσιμος χρόνος συμπιέζεται από τις αυξημένες υπηρεσιακές υποχρεώσεις των μελών των Συμβουλίων αλλά και από έκτακτα συμβάντα όπου τα μέλη τους πρέπει να επιληφθούν.
Καμία πάντως συνθήκη δεν μας επιτρέπει ως Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. να δεχθούμε περαιτέρω καθυστέρηση καθώς αυτή είναι ιδιαιτέρως μαρτυρική για τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και καλλιεργεί την αβεβαιότητα και την ανασφάλεια των συναδέλφων μας.
Η Ομοσπονδία μας έχει ήδη καταγράψει τις παρατηρήσεις της επί του ΠΔ 11/21 και θα προωθήσει συγκεκριμένες προτάσεις με αναγκαίες τροποποιήσεις επί αυτού.
Το αφήγημα ωστόσο ότι για όλα φταίει το ΠΔ, έχει ως στόχο να καλύψει τις πραγματικές αιτίες και υπευθύνους και να λειτουργήσει ως προπέτασμα καπνού για αυτούς. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι αναπαράγεται από τους συνδιαμορφωτές του ίδιου του ΠΔ και δυστυχώς επικράτησε ως άποψη ακόμη και από υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι εντούτοις είχαν την υπογραφή τους σε αυτό.
Είναι οι ίδιοι Υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι:
απέστειλαν διαταγές μετάθεσης με την παράτυπη προϋπόθεση της παρουσίας αντικαταστάτη
δεν εκκίνησαν έγκαιρα τις απαιτούμενες προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη λειτουργία του ΠΔ μεταθέσεων
δεν τήρησαν τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τα Συμβούλια Μεταθέσεων
προετοίμαζαν εν κρυπτώ ενέργειες σε βάρος των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με την τροποποίηση του ΠΔ 81/12
Στην πραγματικότητα αυτοί οι Υπηρεσιακοί παράγοντες με την αδράνειά τους συνθέτουν μια εικόνα δυσλειτουργίας της διοίκησης και υπονομεύουν συνεχώς κάθε προσπάθεια βελτίωσης, που αφορά στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
Η σημερινή Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ. έχει εγκαταλείψει τον παραγοντισμό του παρελθόντος και έχει επιλέξει το δύσκολο δρόμο του αγώνα για τη βελτίωση και την εφαρμογή ενός δίκαιου συστήματος μεταθέσεων και αυτό όχι μόνο έχουμε το δικαίωμα να το ισχυριστούμε αλλά έχουμε και τη δυνατότητα να το αποδείξουμε!
Στο πλαίσιο αυτό ζητάμε την επίσπευση των εργασιών των συμβουλίων μεταθέσεων με τις διαθέσιμες πιστώσεις ανά κατηγορία και την ολοκλήρωσή τους.
Δεν πρόκειται να δεχθούμε να λαμβάνονται αποφάσεις στα συμβούλια μεταθέσεων και εν συνεχεία τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ να ωθούνται στην αποποίηση οδοιπορικών εξόδων προκειμένου να μετατεθούν όπως συνέβαινε επί σειρά ετών!
Για μια ακόμη φορά κάνουμε σαφές ότι δεν πρόκειται να συνεργήσουμε στην καταστρατήγηση των διαδικασιών ή στην υιοθέτηση μεταβαλλόμενων παραδοχών όπως επίσης συνέβαινε επί σειρά ετών!
Τέλος, δεν πρόκειται να δεχθούμε τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να βρίσκονται σε αβεβαιότητα και ανασφάλεια λόγω της αυξημένης αβελτηρίας και απραξίας αυτών, που ήταν υπεύθυνοι για την τήρηση των διαδικασιών.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες