Ποινή φυλάκισης έξι ετών στον Καρυπίδη στην αντιδικία με την οικογένεια Βρύζα

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής επέβαλε ποινή φυλάκισης διότι έκρινε ένοχο τον Θεόδωρο Καρυπίδη στη δικαστική διαμάχη του με την οικογένεια του Ζήση Βρύζα για την αγορά αγροτικών προϊόντων.
Το 2015 ξεκίνησε η δικαστική διαμάχη μεταξύ των δύο πλευρών και για την ακρίβεια από την εποχή που ο Θόδωρος Καρυπίδης ήταν ιδιοκτήτης σούπερ μάρκετ. Η οικογένεια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή κατέθεσε αγωγή για τη μη πληρωμή αγροτικών προϊόντων αξίας 140.000 ευρώ και με σημερινή (26/1) απόφασή του το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Κομοτηνής έκρινε ένοχο τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης για ένα κακούργημα και δύο πλημμελήματα επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης έξι ετών η οποία είναι εξαγοράσιμη.
Η πλευρά του Καρυπίδη
Η πλευρά του κ. Καρυπίδη ήδη άσκησε έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, ενώ με δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης, Ιωάννης Ακριβόπουλος, υποστήριξε ότι αποτελεί μια άδικη απόφαση. Με δήλωσή του σημείωσε ότι… «α) σχετικά με τη συναλλαγή των δυο πλευρών από την οποία προέκυψε η ένδικη υπόθεση το έτος 2015 ,πρόκειται για μια άδικη εξέλιξη καθώς τα προϊόντα (ακτινίδια) που αγόρασε η τότε εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΑΕΕΕ SUPER-MARKET από τους συγγενείς του Ζήση Βρύζα ήταν ακατάλληλα, άχρηστα και μάλιστα σε γνώση τους και δυστυχώς πετάχτηκαν, ενώ υπέστη αντίστοιχη οικονομική βλάβη η εταιρεία του Θεόδωρου Καρυπίδη.
β) Σχετικά τώρα με την εκδοθείσα απόφαση, για την οποία έχει ήδη ασκηθεί έφεση και δε θα μακροημερεύσει ,πρόκειται για μια νομικά διάτρητη απόφαση, η οποία στραγγάλισε τον ποινικό κώδικα και στοιχειοθέτησε δυστυχώς μία καθαρά αστική διαφορά σε ποινική απάτη, επιβάλλοντας μια «βολική» ποινή για όλους. Τα δικαστήρια είναι για να εφαρμόζουν αυστηρά το νομικό πλαίσιο και όχι να κάνουν δημόσιες σχέσεις με τις αποφάσεις τους. Σύντομα θα αποκατασταθεί η τάξη. Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος !!!».

Tags

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες