Ποιο είναι το θέμα συζήτησης στα γκρουπ και τις εφαρμογές των στελεχών της ΝΔ;

Σε ανύποπτο χρόνο, λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου εξαμήνου της κυβερνητικής του θητείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε τη συνήθειά του να λαμβάνει κρίσιμες πολιτικές αποφάσεις (και προσωπικές ίσως), κάνοντας βόλτες στο βουνό. Αρκετά στελέχη πήραν τοις μετρητοίς τα λεγόμενά του. Και ψάχνουν τώρα να δουν αν έχει κανονίσει κάποια ανάβαση.
Ο λόγος για όσους αγωνιούν για πολιτικές εξελίξεις, καθώς οι μέχρι σήμερα αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν τους αφορούσαν. Όχι ιδιαίτερα και όχι με τον τρόπο που θα ήθελαν. Σε διάφορα γκρουπ κομματικών παραγόντων της ΝΔ, στις εφαρμογές messenger, whatsapp, γκρουπ ζυμώσεων και ανταλλαγής απόψεων, αρκετά μεσαία κομματικά στελέχη γράφουν ότι «ο Κυριάκος πρέπει να κάνει εκλογές», «δεν πρέπει να την πατήσει όπως ο πατέρας του».
Σύμφωνα με τους αποδέκτες αυτών των ζυμώσεων, κεντρικά και ανώτερα κομματικά στελέχη, «οι περισσότεροι εκφράζουν την αγωνία τους, είναι χωρίς ρόλο και αναζητούν στα γεγονότα την πιθανότητα να μοιραστεί ξανά οι τράπουλα και να πάρουν και αυτοί μερικά φύλλα».
«Αυτές οι αγωνίες, όμως, δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες της χώρας και τις προτεραιότητες του Κυριάκου» προσθέτουν. Με την ίδια φράση αντιμετωπίζουν αντίστοιχες αναζητήσεις και εισηγήσεις από βουλευτές. Γιατί, ορισμένοι οι οποίοι έχουν δει ότι δεν έχουν κυβερνητικό μέλλον, είναι σε φάση να υπερτονίζουν τα προβλήματα της κυβέρνησης. «Πρέπει να γίνουν διορθωτικές κινήσεις. Κυρίως στην επικοινωνία» υποστηρίζουν. Για την ώρα οι σχετικές κουβέντες γίνονται αυστηρά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς κανείς δεν θέλει να δυσαρεστήσει τον πρωθυπουργό. Το αντίθετο, θέλουν να τραβήξουν την προσοχή του, να εμφανιστούν πως έχουν τις σωστές εισηγήσεις.
Το μόνο που καταφέρνουν, όμως, είναι να τον βγάζουν ίσως από τα ρούχα του, καθώς η κυβέρνηση περνά την πιο δύσκολη περίοδο της πανδημίας και το ελάχιστο που περιμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης από υπεύθυνα κομματικά στελέχη και βουλευτές είναι να στηρίζουν την προσπάθεια της χώρας. «Είναι τραγικό να μην μπορούν ορισμένοι να δουν πέρα από τον εαυτό τους» επισημαίνει στο dailypost.gr συνεργάτης του πρωθυπουργού. Θυμίζει και την επιστολή της γραμματείας της ΚΟ προς τους βουλευτές να βγαίνουν στα ΜΜΕ. Αλλά, ελάχιστοι έχουν ανταποκριθεί σηκώνοντας το βάρος της αντιπαράθεσης με δημοσιογράφους και αντιπολίτευση. Στα… Special Report για τις εμφανίσεις των βουλευτών για την ώρα ξεχωρίζει, με απόσταση από τον δεύτερο, ο Δημήτρης Καιρίδης, καθώς ο βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών δίνει καθημερινά μάχες σε ΜΜΕ και social media.
Για να καταφέρουν ορισμένοι, όπως το φαντάζονται τουλάχιστον, να… ανεβάσουν στο βουνό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναζητούν και τους αδύναμους κρίκους του υπουργικού συμβουλίου. Τα πυρά τους τη μία στοχεύουν στον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την άλλη στον Βασίλη Κικίλια και την επομένη στην Νίκη Κεραμέως. «Προσφέρουν κακές υπηρεσίες» είναι το μήνυμα του Μαξίμου στους… ανησυχούντες. «Και σίγουρα δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες στους εαυτούς» προσθέτει ο συνομιλητής μας και ο νοών νοείτω. Γιατί τα μηνύματα στις διάφορες διαδικτυακές εφαρμογές έχουν ένα πρόβλημα: είναι γραπτά και μένουν.
Πηγή: dailypost.gr

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες