Πολεμικό Ναυτικό: Πρόσκληση στρατευσίμων με την 2022 Δ’ ΕΣΣΟ – Οι ημερομηνίες κατάταξης

Οι στρατεύσιμοι με τη 2022 Δ’/ ΕΣΣΟ καλούνται να καταταγούν στο Πολεμικό Ναυτικό την 31η Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου και στις 7,  8 και 9 Νοεμβρίου με εγκύκλιο διαταγή του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ), καλούνται για κατάταξη οι παρακάτω:

  • α. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων 1999 έως και 2024 (έτη γέννησης 1978 έως και 2003) από όλους τους Νομούς της χώρας, που υπέχουν υποχρέωση στράτευσης και είναι πλήρους ή μειωμένης στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης, ανεξάρτητα εάν έχουν ολοκληρώσει ή όχι τη βασική ή ειδική εκπαίδευση, και των οποίων οι λόγοι της υποχρέωσής για κατάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό δημιουργήθηκαν στο διάστημα από 1η Μαΐου έως και 31 Ιουλίου 2022.
  • β. Οι στρατεύσιμοι των κλάσεων της υποπαραγράφου 1α της παρούσας, που έτυχαν αναβολής κατάταξης για λόγους υγείας, και η ημερομηνία λήξης της αναβολής περιλαμβάνεται στο διάστημα από 1η Αυγούστου έως και 31 Οκτωβρίου 2022.
  • γ. Οι στρατεύσιμοι και ανυπότακτοι μετά τη διακοπή της ανυποταξίας τους, που έτυχαν αναβολής κατάταξης ως νοσηλευόμενοι, σύμφωνα με το άρθρο 15 του (α) σχετικού.

Οι καλούμενοι στρατεύσιμοι υποχρεούνται να παρουσιασθούν για κατάταξη την 31η Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου και στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου στο Κέντρο Εκπαίδευσης στον Πόρο Τροιζηνίας, εκτός αυτών που έτυχαν οποτεδήποτε αναβολή κατάταξης για λόγους υγείας, ή έχει κριθεί κατά το παρελθόν η σωματική τους ικανότητα από Υγειονομική Επιτροπή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αυτοί θα παρουσιάζονται απευθείας στο Ναυτικό Νοσοκομείο Πειραιά (Ακτή Μουτσοπούλου 66 – Πειραιάς) αποκλειστικά και μόνο στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου.

Σε περίπτωση αδυναμίας κατάταξης στις ανωτέρω ημερομηνίες, παρουσιάζονται στo Κέντρο Εκπαίδευσης στον Πόρο, αφού επικοινωνήσουν άμεσα με την αρμόδια Στρατολογική Υπηρεσία, για λήψη σχετικών οδηγιών.

Σημειώνεται ότι οι καλούμενοι στρατεύσιμοι πρέπει να έχουν μαζί τους κατά την κατάταξή τους αρνητικό τεστ (PCR) ανίχνευσης κορονοϊού, το οποίο πρέπει να έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την πρώτη ημέρα παρουσίασής τους, πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, εφόσον έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού ή νοσήσει.

Ηλεκτρονικά τα σημειώματα κατάταξης

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αντιμετώπισης και μείωσης της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού, οι καλούμενοι στρατεύσιμοι θα παραλάβουν τα Σημειώματα Κατάταξής τους ηλεκτρονικά, μέσω του διαδικτυακού ιστότοπου http://www.stratologia.gr/ με χρήση κωδικών taxisnet. Οι στρατεύσιμοι που δεν διαθέτουν κωδικούς taxisnet, θα πρέπει να προβούν σε έκδοση τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας www.aade.gr.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.stratologia.gr.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες