22.3 C
Athens
15.6 C
Thessaloniki
Δευτέρα 22 Απριλίου 2024
More

  Πολιτικά παιχνίδια πάνω σε νεκρούς: ΜΑ-ΤΙ άνθρωποι είστε τελικά;


  Η τραγωδία στο ΜΑΤΙ και όλα όσα ακολούθησαν το βράδυ της 23ης Ιουλίου, αλλά και οι αποκαλύψεις για την απόπειρα συγκάλυψης της ασύλληπτης τραγωδίας με συνολικά 102 νεκρούς, είναι ένα μικρό δείγμα, όσων διαδραματίστηκαν πίσω από πόρτες υπουργείων και του συντονιστικού επιχειρησιακού κέντρου της πυροσβεστικής.
  Την ώρα λοιπόν που εξελισσόταν η σύσκεψη-παρωδία παρουσία του τότε πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα και του τότε υπαρχηγού της πυροσβεστικής υπηρεσίας Βασίλη Ματθαιόπουλου, όλοι γνώριζαν για τους νεκρούς.
  Το αποδεικνύει η δημοσιογραφική έρευνα καθώς σύμφωνα με τις καταγεγραμμένες συνομιλίες της Πυροσβεστικής, η πρώτη αναφορά για νεκρό έγινε στις 19:50 το απόγευμα. Έως τις 23:45 ο αριθμός των νεκρών είχε ανέβει στους 13. Δεν νοείται σε μια τέτοια εθνική τραγωδία, με τον πρωθυπουργό να διακόπτει το ταξίδι του στο Μόσταρ της Σερβίας, όπου επρόκειτο να βραβευτεί μαζί με τον πρωθυπουργό των Σκοπίων για «την διατήρηση της Ειρήνης στα Βαλκάνια» να φτάνει στο Χαλάνδρι απλά για να «συντονίσει» μια φωτιά που -όπως έλεγαν όλοι τότε- «βρίσκεται σε ύφεση».
  Ακόμη όμως και να μην γνώριζαν για νεκρούς ο πρώην πρωθυπουργός, οι προαναφερθέντες υπουργοί δεν γνώριζαν; Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός δεν γνώριζε; Ο πρώην αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεν γνώριζε; Τότε, τι ακριβώς έκαναν στις θέσεις τους, ποιος ακριβώς ήταν ο ρόλος τους;
  Στις 21:40 εκείνης της βραδιάς, μαζί με το τηλεοπτικό συνεργείο του ΣΚΑΪ φτάσαμε στο ΜΑΤΙ. Σκοτάδι παντού, μια απόκοσμη ηρεμία πλανιόνταν στο χώρο. Αυτοκίνητα παρατημένα παντού, καμένα, καταστροφή. Εκεί κάηκε κόσμος, εκεί έσβησαν άνθρωποι. Οι μόνοι που κινούνταν ήταν οι πυροσβέστες, εξουθενωμένοι.
  Σε μια είσοδο πολυκατοικίας διέκρινα έναν μαύρο όγκο. Κινήθηκα προς το σημείο. Ήταν μια γυναίκα, καμένη, που προσπάθησε να απομακρυνθεί από την κόλαση αλλά άφησε την τελευταία της πνοή αβοήθητη. Την ώρα λοιπόν που… κανείς δεν γνώριζε για νεκρούς, περί τις 23:00 τη νύχτα, φτάνουμε στο λιμάνι της Ραφήνας όπου και αντικρίζουμε περισσότερες από 5 μαύρες σακούλες με πτώματα που μετέφεραν σκάφη.
  Μάλιστα οι λιμενικοί μας καλούσαν να μην «τραβάμε» με τις κάμερες. Αλήθεια, ούτε ο τότε αρχηγός του λιμενικού είχε ενημερωθεί; Συντελούνταν δηλαδή μια εθνική τραγωδία αλλά κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό; Όλοι όσοι ήταν στο ΜΑΤΙ, το Κόκκινο Λιμανάκι, στη Ραφήνα, έβλεπαν νεκρούς αλλά ΌΛΟΙ οι αρμόδιοι δεν γνώριζαν;
  Και ερχόμαστε στο σήμερα και στην ατάκα που «παγώνει» το αίμα. «Θάψ’ τα, γιατί θα σε σκίσουμε», αυτό ακούγεται να λέει ο πρώην αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας Ματθαιόπουλος, στον εμπειρογνώμονα κ. Λιότσο που ανέλαβε να κάνει την πραγματογνωμοσύνη.
  «Πέντε πραγματάκια γράψε από την εμπειρία σου. Εάν είναι ελλιπή στοιχεία στα α…α σου. Τι θα σου πει ο Εισαγγελέας; Τίποτα. Αυτά είχα, αυτά βρήκα, αυτά έβαλα» του λέει. Και όλα αυτά, ισχυριζόμενος πως μεταφέρει εντολές από την τότε πολιτική ηγεσία: «Η υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον και πες του το. Μη γράψεις για ευθύνες ανωτέρων. (…) Σε κάλεσα, λοιπόν και στά’ πα. Για να ξυπνήσεις», φέρεται να λέει ο Ματθαιόπουλος στο ντοκουμέντο που αποκάλυψε η Καθημερινή.
  Τελικά μετά από όλα αυτά, τα οποία σίγουρα δεν θα είναι και τα τελευταία, απορεί η κοινωνία: ΜΑ-ΤΙ άνθρωποι είστε τελικά;  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ

  ΔΗΜΟΦΙΛΗ