Πολυτεχνειούπολη: Συνθήκες τρόμου αναφέρουν φοιτητές και καθηγητές – «Έχουν γίνει hold ups με όπλο, έχουν απειληθεί άνθρωποι!»

Η είδησης της δράσης συμμοριών μέσα στη φοιτητική εστία στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, μπορεί να ξάφνιασε κάποιους αλλά όχι την πλειοψηφία της ακαδημαϊκής κοινότητας.

«Μεγάλο μέρος των χώρων ήταν κατειλημμένο από συμμορίες και επίσης γινόταν διακίνηση ουσιών, ενδεχομένως και άλλων επικίνδυνων υλικών, ενδεχομένως και όπλων», υποστήριξε ο Κίμων Χατζημπίρος, ομότιμος καθηγητής του ΕΜΠ.

«Έχουν γίνει hold ups με όπλο, έχουν απειληθεί άνθρωποι μέσα στην Πανεπιστημιούπολη», σχολίασε η Βάσω Κίντη, καθηγήτρια του ΕΚΠΑ.

H κατάσταση στην παλαιά Φοιτητική Εστία Ζωγράφου σύμφωνα με τον πρύτανη του εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέα Μπουντουβή, το τελευταίο δίμηνο ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Και ο ίδιος όπως λέει στο MEGA αλλά και φοιτητές είχαν καταγγείλει τη δράση των συμμοριών.

«Φοιτητές που διαμένουν στην εστία και προσωπικό αναφέρουν συνθήκες τρόμου. Ενημέρωσα τις αρμόδιες αρχές επανειλημμένα για την κατάσταση και την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του οξύτατου προβλήματος. Η επέμβαση ήταν επιβεβλημένη», ανέφερε ο Ανδρέας Μπουντουβής, πρύτανης του EMΠ.

«Οι φοιτητές εννοείται ότι γνώριζαν, και μάλιστα οι φοιτητικοί σύλλογοι καταγγέλλαμε διαχρονικά αυτή τη κατάσταση και δεν δείχναμε καμία ανοχή», δήλωσε φοιτητής.

Συμβιώνοντας με συμμορίες

Για την κατάσταση, μίλησε στο MEGA μία φοιτήτρια που μένει στις εστίες τον τελευταίο χρόνο. Με αλλοίωση φωνής και χωρίς το όνομα της για να μπορεί να κυκλοφορεί με λιγότερο φόβο τις επόμενες ημέρες.

Μπορεί να έχει πρόσβαση στον πανεπιστημιακό χώρο και κυρίως μέσα στις εστίες οποιοσδήποτε θέλει και σε οποιοδήποτε χώρο θέλει, ό,τι ώρα και αν είναι. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος έχουν πρόσβαση στο κτήριο.

Τα βράδια όπως περιγράφουν φοιτητές και καθηγητές, η κατάσταση χειροτερεύει.

«Δεν κυκλοφορείς εύκολα, εγώ δηλαδή για να πάω στο αυτοκίνητο μου προσέχω πάρα πολύ», περιέγραψε η Βάσω Κιντή.

Δεν μπορείς να νιώθεις ασφαλής όταν ξέρεις ότι γύρω σου υπάρχει κόσμος ο οποίος διακινεί, τρομοκρατεί και ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορείς να βρεθείς στον στόχο.

«Ο νόμος είναι σαφής, όταν γίνονται κακουργήματα δεν απαιτείται κανενός είδους επίκληση της αστυνομίας, η αστυνομία αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μόνη της. Μόνο αν είναι πταίσμα μπορεί να χρειαστεί η γνώμη του πρύτανη», σημείωσε ο Νίκος Μαρκάτος, ομότιμος καθηγητής ΕΜΠ, π. πρύτανης ΕΜΠ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες