Πώς θα ανοίξουν τη Δευτέρα τα σχολεία: 3 self test, δωρεάν έλεγχος σε όλους μετά από κρούσμα

Τις πληροφορίες για κανονική λειτουργία των σχολείων από τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με αυξημένο έλεγχο σε μαθητές και εκπαιδευτικούς επιβεβαίωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως.
Η κα. Κεραμέως αναφέρθηκε, κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, στις αλλαγές που έρχονται στο πρωτόκολλο υγειονομικής λειτουργίας των σχολείων, καθώς αυτά θα λειτουργήσουν κανονικά από τη Δευτέρα. Η υπουργός Παιδείας που αναφέρθηκε στην ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών η οποία και επηρεάζεται από την κανονική λειτουργία των σχολείων.
«Η δια ζώσης λειτουργία σε καιρό πανδημίας διασφαλίζει και την ασφάλεια των παιδιών καθώς προβλέπεται ένα συστηματικό δίχτυ προστασίας» είπε επίσης η υπουργός παιδείας.
Τα τρία νέα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων
Όπως είπε η Νίκη Κεραμέως οι αλλαγές στο πρωτόκολλο είναι οι εξής τρεις:
Προβλέπεται ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων.
Τα δωρεάν δύο εβδομαδιαία self test πλέον θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. Το μέτρο αυτό προστίθεται, ανέφερε η κυρία Κεραμέως, εξαιτίας της μεγάλης μεταδοτικότητας της νέας μετάλλαξης του ιού και σε εμβολιασμένους.
Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από τη λογική του σταυρού και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα.
Όπως εξήγησε η υπουργός, ενώ ως σήμερα, σε περίπτωση κρούσματος, σε τεστ υποχρεούνταν οι μαθητές που κάθονταν σε σταυρό γύρω από τον νοσούντα, πλέον θα ελέγχεται όλο το τμήμα του σχολείου.
Δωρεάν τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς
Στο πλαίσιο αυτό και σε περίπτωση κρούσματα σε ένα τμήμα σχολείου, όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν δωρεάν τεστ 5 τεστ, δυο rapid και τρία self test σε πέντε ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα κάνουν σύνολο 3 self test σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη.
Η κυρία Κεραμέως εκτίμησε ότι αναμένονται πολλά κρούσματα το επόμενο διάστημα, υπενθυμίζοντας πως η ημέρα με τα περισσότερα κρούσματα στα σχολεία την προηγούμενη περίοδο ήταν η 13η Σεπτεμβρίου, η πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων, που τα παιδιά προέρχονταν από μία περίοδο διακοπών.
Θυμίζουμε πως η επιτροπή εισηγήθηκε οι μαθητές να κάνουν 3 self test υποχρεωτικά την εβδομάδα αντί για δύο και σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη θα διενεργούνται 5 self test δηλαδή ένα την ημέρα. Επιπλέον, φαίνεται πως η επιτροπή πρότεινε πριν από την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο τη Δευτέρα όλοι οι μαθητές να υποβληθούν σε rapid test.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα – Τι θα γίνεται σε περίπτωση κρούσματος
Επίσημο: Στα 47 ευρώ η τιμή για τα μοριακά τεστ
Στο αρχείο οι καταγγελίες 28 αθλητριών της ενόργανης για κακοποίηση και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας
Στάθης Παναγιωτόπουλος: «Ζητώ συγγνώμη για τα ροζ βίντεο – Επισκέφτηκα ψυχίατρο» (βίντεο)
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες