Προαγωγές στη Δικαιοσύνη: Απροθυμία δικαστικών λειτουργών να επιλεγούν ως νέοι αρεοπαγίτες

Λίγο πριν η διαδικασία για την επιλογή της ηγεσίας των δυο ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας – Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) και Άρειο Πάγο – ολοκληρωθεί, κάτι που αναμένεται ως το τέλος Ιουνίου, απροθυμία εκδηλώνεται σύμφωνα με πληροφορίες από ανώτατους δικαστικούς λειτουργούς να επιλεγούν ως αρεοπαγίτες.
Ειδικότερα, τον ερχόμενο Ιούνιο εκτός από τον πρόεδρο του ΣτΕ και του Αρείου Πάγου, Αθανάσιο Ράντο και Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, αποχωρεί μεγάλος αριθμός αρεοπαγιτών λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας.
Συνολικά, από το Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της χώρας, αποχωρούν 24 αρεοπαγίτες, ωστόσο, δεν υπάρχει προθυμία από τους ανώτατους δικαστικούς, δηλαδή προέδρους Εφετών, να καλύψουν εκείνοι τις θέσεις αυτές που αδειάζουν.
Το γεγονός αυτό, το οποίο όπως είναι αναμενόμενο προβληματίζει την ηγεσία της Δικαιοσύνης, αποδίδεται σε πολλούς λόγους. Οι πλέον σημαντικοί από αυτούς είναι ότι μια θέση αρεοπαγίτη έχει τις ίδιες αποδοχές με αυτή του προέδρου Εφετών, ενώ ο φόρτος εργασίας για ένα αρεοπαγίτη είναι πολύ μεγάλος.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες