Πρόεδρος Αρείου Πάγου προς δικαστές: Εργαστείτε από το σπίτι, δεν είμαστε σε διακοπές, δημοσιεύστε αποφάσεις

Να εργαστούν από το σπίτι τους και να δημοσιεύσουν αποφάσεις επί υποθέσεων που έχουν συζητηθεί στα δικαστήρια πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορονοϊου, ζητεί από τους δικαστές της χώρας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, επισημαίνοντας πως η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων δεν αποτελεί περίοδο διακοπών των ούτε σημαίνει πως οι δικαστές έχουν άδεια από την εργασία τους.
Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου σκοπός είναι το διάστημα που ισχύει η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων «να εκδοθούν οι λιμνάζουσες αποφάσεις λόγω του φόρτου εργασίας και να προκύψει κάτι θετικό για τη δικαιοσύνη και το κοινωνικό σύνολο μέσα από αυτή τη δυσβάσταχτη δοκιμασία».
Ειδικότερα, ο κ. Τσαλαγανίδης σε έγγραφό του προς τους προϊσταμένους όλων των δικαστηρίων της χώρας, το οποίο αναρτήθηκε στη σελίδα dikastis.blogspot.com, υπογραμμίζει πως από τις υπουργικές αποφάσεις για αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων (σ.σ. σύμφωνα με την τελευταία απόφαση η αναστολή που ξεκίνησε στις 13 Μαρτίου ισχύει μέχρι τις 10 Απριλίου), εξαιρείται η δημοσίευση των αποφάσεων.
Το έγγραφό του κ. Τσαλαγανίδη φέρει ημερομηνία 27 Μαρτίου και έχει ως αποδέκτες τους προέδρους των Τριμελών Συμβουλίων Διεύθυνσης των Εφετείων και Πρωτοδικείων Αθηνών, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, τους διευθύνοντες τα υπόλοιπα Εφετεία και Πρωτοδικεία της χώρας ακόμη και τους προϊσταμένους των Ειρηνοδικείων. Στο έγγραφο αυτό, ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μεταξύ άλλων, αναφέρει τα εξής:
«…Η εν μέρει αναστολή της λειτουργίας των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, λόγω εκτάκτου ανάγκης, ως κατεπείγον μέτρο αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID – 19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του, δεν αποτελεί περίοδο διακοπών των δικαστών ή άλλου είδους άδεια από την εργασία τους.
Για το λόγο αυτό επισημαίνεται, ότι η εργασία των δικαστικών λειτουργών συνεχίζεται κανονικά από το σπίτι και αυτό περιλαμβάνει την επεξεργασία και την έκδοση αποφάσεων επί των υποθέσεων που έχουν συζητηθεί, προκειμένου να μειωθεί η εκκρεμότητα, να εκδοθούν οι λιμνάζουσες αποφάσεις λόγω του φόρτου εργασίας και να προκύψει κάτι θετικό για τη δικαιοσύνη και το κοινωνικό σύνολο μέσα από αυτή τη δυσβάσταχτη δοκιμασία. Με τους νέους πίνακες εργασιών όλων των δικαστηρίων της χώρας, αναμένουμε την ουσιαστική αύξηση δημοσίευσης αποφάσεων όσο θα διαρκεί η αναστολή λειτουργίας των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων της χώρας, και κατά το δυνατό την εξάλειψη της όποιας εκκρεμότητας έχει ο καθένας».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες