Προσφυγή στο ΣτΕ από εστιάτορες και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης για το νέο «λουκέτο»

Το άνοιγμα εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης τα οποία βρίσκονται σε παρατεταμένο «lockdown» λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό, ζητεί με προσφυγή που κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων και Καταναλωτών Εστίασης και Διασκέδασης (ΠΑΣΚΚΕΔΙ) που εκπροσωπεί περίπου 40.000 μέλη.
Συγκεκριμένα με την προσφυγή του στο ΣτΕ, το Σωματείο ζητεί την ακύρωση της πρόσφατης νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης (υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.17698/ 9.3.2021) για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της νόσου COVID-19 για το χρονικό διάστημα από 20 Μαρτίου έως 29 Μαρτίου 2021. Το Σωματείο στρέφεται κατά του μέρους εκείνου της απόφασης που αφορά το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης.
Μεταξύ των άλλων, στην προσφυγή του το Σωματείο υποστηρίζει πως η επίμαχη απόφαση πρέπει να ακυρωθεί διότι παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας από τη στιγμή που επιτρέπει την λειτουργία των εστιατορίων που λειτουργούν εντός των ξενοδοχείων.
Παράλληλα, το Σωματείο ζητά την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης με αυστηρά πρωτόκολλα, ώστε να μην χρειαστεί να ξανακλείσουν. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, ο δικηγόρος του Σωματείου να καταθέσει μέσα στο επόμενο διάστημα και αίτηση αναστολής της επίμαχης απόφασης, όπως επίσης και αίτημα προσωρινής διαταγής, ζητώντας το «πάγωμα» της εφαρμογής της.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες