Πύρινος εφιάλτης με 141 πυρκαγιές σε 3 ημέρες σε όλη τη χώρα

Σε «κόκκινο» συναγερμό για μια ακόμη ημέρα βρίσκονται οι πυροσβέστες σε όλη την χώρα υπό τον φόβο εκδήλωσης νέων πυρκαγιών. Είναι ενδεικτικό πως μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες εκδηλώθηκαν 141 πυρκαγιές. Οι σημαντικότερες ήταν στο Ακριτοχώρι Μεσσηνίας (Κορώνη), στη Φαιστό Ηρακλείου, στο χωριό Σαγιάδα Θεσπρωτίας, στα Άνω Λιόσια Αττικής, στο Σοφικό Κορινθίας, στην Τσακατουρα Γρεβενών και στη Βρυσούλα Πρέβεζας.

Το σύνολο των πυρκαγιών αντιμετωπίστηκε με την άμεση ανταπόκριση του μηχανισμού δασοπυρόσβεσης και οι περισσότερες τέθηκαν υπό έλεγχο σε πρώτο χρόνο με την επέμβαση των επίγειων και εναέριων δυνάμεων. Σε εξέλιξη παραμένουν οι πυρκαγιές σε, Δαδιά Έβρου, στο Σταυρό Λέσβου, και η πυρκαγιά της Κρέστενας στην Ηλεία.

Στις φλόγες η Δαδιά για 5η ημέρα

Αυτή την ώρα όλος ο σχεδιασμός και η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων στη Δαδιά επικεντρώνεται κυρίως στο δύσκολο νοτιοδυτικό μέτωπο. Ο βόρειος άνεμος έχει επιδεινώσει την κατάσταση σε αυτό το τμήμα, με αποτέλεσμα να την ανοίξει αρκετά προς τα εκεί το μέτωπο.

Υπενθυμίζεται ότι κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη, τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου, στελέχη των δύο Υπουργείων και ανώτατους Αξιωματικούς του ΠΣ βρίσκονται από χθες στη Δαδιά για το επιτόπου συντονισμό των επιχειρήσεων.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες