Πυροσβεστική: Συναγερμός για την κεραυνική δραστηριότητα – Θα ενταθεί τις επόμενες ώρες (βίντεο)

Η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 54 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με ό,τι τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου, Γιάννης Αρτοποιός κατά τη διάρκεια σχετικής ενημέρωσης, το απόγευμα της Δευτέρας (6/6).

Όπως δήλωσε, τις τελευταίες τρεις ημέρες το Πυροσβεστικό Σώμα και όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας αντιμετώπισαν 157 πυρκαγιές, χαρακτηρίζοντας δύσκολη την πυρκαγιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το Σάββατο το μεσημέρι, ενώ τόνισε ότι προκάλεσε υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη φωτιά που ξέσπασε στην Αρτέμιδα στις 12:22, επίσης στα όρια αστικού ιστού και δασικής έκτασης, όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. «Χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες όλων η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο σε μια ώρα, χωρίς να προκαλέσει υλικές ζημιές», είπε.

Συναγερμός από την Πυροσβεστική για την κεραυνική δραστηριότητα

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, προειδοποίησε ο κ. Αρτοποιός, υπάρχει έντονη κεραυνική δραστηριότητα. «Αυτή θα ενταθεί τις επόμενες ώρες, κυρίως στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν τεθεί σε επιφυλακή. Αυτή η κεραυνική δραστηριότητα είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξουν πυρκαγιές όπως στην Περαχώρα Λουτρακίου που εκδηλώθηκε στις 15:17 το μεσημέρι της Δευτέρας», ξεκαθάρισε, σημειώνοντας πως η συγκεκριμένη πυρκαγιά οριοθετήθηκε σε μιάμιση ώρα.

Τέλος, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε έκκληση στους πολίτες να ακολουθήσουν τις συστάσεις που υπάρχουν, ενώ τόνισε ότι όσο προχωράμε στο καλοκαίρι οι πυρκαγιές θα είναι περισσότερες και πιο δύσκολες «και για αυτό θέλουμε δίπλα μας τον κάθε πολίτη».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες