Ράικου στο Ειδικό Δικαστήριο: «Όταν δεν έκανα το χατίρι στον Παπαγγελόπουλο τότε συχνά πυκνά έβλεπα δημοσιεύματα σε βάρος μου»

«Προτίμησα να επισπεύσω την παραίτησή μου, γιατί η συμπεριφορά του κατηγορούμενου απέναντι μου ήταν εκβιαστική. Οπότε προτίμησα να επισπεύσω την αποχώρησή μου (από την εισαγγελία Διαφθοράς) για να ησυχάσω. Σε δυο μήνες θα έφευγα, έληγε η θητεία μου», κατέθεσε σήμερα (24/10) στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς, εισαγγελέας Ελένη Ράικου, εξεταζόμενη από την υπεράσπιση του κατηγορούμενου τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η μάρτυρας ήταν και σήμερα «καταπέλτης» για τον κατηγορούμενο πρώην αναπληρωτή υπουργό, ο οποίος δικάζεται στο Ειδικό Δικαστήριο μαζί με την προκάτοχο της κ. Ράικου στην εισαγγελία Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. «Όταν δεν του έκανα το χατίρι (σ.σ. εννοεί τον κ. Παπαγγελόπουλο), τότε συχνά – πυκνά έβλεπε δημοσιεύματα σε βάρος μου», είπε η μάρτυρας εισαγγελέας και σε άλλο σημείο της κατάθεσής της, ανέφερε:

«Ο κατηγορούμενος μας λέει ότι ξυπνήσαμε μια ωραία πρωία τέσσερις εισαγγελείς, που δεν είχαμε καμία σχέση μεταξύ μας, και είπαμε «τι θα κάνουμε σήμερα; θα καταγγείλουμε τον κ. Παπαγγελόπουλο».

Απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις της υπεράσπισης του κατηγορούμενου πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, η μάρτυρας τόνισε ότι επισκέπτονταν τον κ. Παπαγγελόπουλο στο υπουργείο, προκειμένου να του θέσει διάφορα τεχνικά ζητήματα αφορούσαν την υπηρεσία, στην οποία ηγούνταν η ίδια, ήτοι στην εισαγγελία Διαφθοράς.

  • Συνήγορος: Γιατί δεν πηγαίνατε στον κ. Κοντονή αφού ο Παπαγγελόπουλος ήταν παρεμβατικός, όπως λέτε;
  • Ελ. Ράικου: Δυο τρία πράγματα ήθελα από το υπουργείο
  • Συνήγορος: Μα για αυτά τα δυο τρία πράγματα πήγατε έξι φορές στο υπουργείο.
  • Ελ. Ράικου: Ήμουν προϊσταμένη μιας υπηρεσίας, προσπαθούσα να κρατήσω ισορροπίες. Από το 2017 και μετά δεν είχα πατήσει στο υπουργείο. Ήταν ο αρμόδιος υπουργός.
  • Πρόεδρος: Σας βοήθησε τελικά με τα θέματά σας;
  • Ελ. Ράικου: Όχι.
  • Συνήγορος:  Όταν υπηρετούσατε στην εισαγγελία Πρωτοδικών παρενέβη σε κάποια υπόθεσή σας ο κατηγορούμενος;
  • Ελ. Ράικου: Όχι, όσο ήμουν στη ποινική δίωξη τί να παρέμβει; Μα δεν υπήρχε υπόθεση που να χειρίζομαι και να τον ενδιαφέρει για να παρέμβει.

Η κυρία Ράικου εξήγησε γιατί έδωσε η ίδια στη δημοσιότητα την επιστολή παραίτησής της, την οποία είχε ήδη διαβιβάσει στην τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. «Το έκανε για να αναχαιτίσω τη στοχοποίησή μου από διάφορα μέσα, εγώ την έδωσαν την επιστολή, γιατί ήταν δική μου», ανέφερε.

  • Πρόεδρος: Την επιστολή που στείλατε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου; Ήταν υπηρεσιακό έγγραφο….

Ακόμη, προς το τέλος της εξέτασης της η μάρτυρας ανέφερε πως εκείνη μπορεί να μίλησε για τον περιβόητο «Ρασπούτιν», χωρίς να αναφέρει το όνομα του Δ. Παπαγγελόπουλου, πλην όμως, όπως τόνισε όλοι τον ταχτοποίησαν.

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο, Τρίτη 25 Οκτωβρίου.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες