14.4 C
Athens
11.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024
More

    Έργα προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία στο Ρέθυμνο και στο πλαίσιο της πράξης «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός – Αειφόρος Τουρισμός»

    Έκλεισε η Πράξη «Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός – Αειφόρος Τουρισμός» και ακρωνύμιο «In-Heritage» με το δήμο του Ρεθύμνου να έχει υλοποιήσει έργα προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

    Στη συγκεκριμένη Πράξη, συμμετείχαν εκτός από τον δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος ήταν ο Επικεφαλής εταίρος, συμμετείχαν, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και οι δήμοι Αγίας Νάπας και Σωτήρας εκ μέρους της κυπριακής πλευράς.

    Η πράξη συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο υλοποίησης πλαίσιο του προγράμματος συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020.


    Ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 1.174.968,49 ευρώ και ο δήμος Ρεθύμνης συμμετείχε με προϋπολογισμό 515.849,71 ευρώ.

    Για το «κλείσιμο» της Πράξης, ο δήμος πραγματοποίησε ενημερωτικές συναντήσεις και εκδηλώσεις για τα τελικά αποτελέσματα και επισκέψεις σε έργα που υλοποιήθηκαν.


    Στον δήμο Ρεθύμνης ανακαινίστηκε το παραδοσιακό ελαιοτριβείο Αρμένων, το οποίο, με την αγορά όλου του απαραίτητου εξοπλισμού, μετατράπηκε σε προσβάσιμο εκθεσιακό χώρο.

    Επιπλέον ενισχύθηκε η προσβασιμότητα σε μνημειακούς χώρους του δήμου με την τοποθέτηση 25 πινακίδων Braille, ενώ αγοράστηκε ένα μικρό ηλεκτρικό όχημα για διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα και την εξυπηρέτησή τους σε αρχαιολογικούς χώρους της πόλης.

    Παράλληλα, υλοποιήθηκαν έργα ενίσχυσης προσβασιμότητας ΑμεΑ και προμήθεια εξοπλισμού στη παραλία, στο λιμάνι και σε χώρους εκδηλώσεων του δήμου Αγίας Νάπας και πραγματοποιήθηκαν έργα αναβάθμισης του Δημοτικού Μουσείου Θάλασσας.

    Τέλος, υλοποιήθηκαν έργα προσβάσεως ΑμεΑ σε χώρους εκδηλώσεων του δήμου Σωτήρας.

    Όπως επισημάνθηκε από τους συντονιστές, «η κοινή στρατηγική και τα εργαλεία που ανέπτυξε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, είχαν για σκοπό τη ενίσχυση της προσβασιμότητας σε διάφορους φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους και την ανάδειξη και προώθηση των χώρων αυτών, με στόχο τον προσβάσιμο τουρισμό για όλους.

    Οι τρεις δήμοι με την συμμετοχή τους στην Πράξη, στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος, την χρονική επέκταση της τουριστικής περιόδου και τη διεύρυνση του μεριδίου της τουριστικής αγοράς που κατέχουν».



    ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ

    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ