Ρόδος: Από κολόνα ηλεκτρικού ρεύματος ξεκίνησε η φωτιά στην Κρητηνία

Η επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε σήμερα Δευτέρα (22/08) στην δασική περιοχή της Κρητηνίας στη Ρόδο, φαίνεται να ξεκίνησε από κολώνα της ΔΕΗ που πήρε φωτιά, κόπηκε στη μέση και έπεσε μέσα στη δασική περιοχή.

Σύμφωνα με όσα γράφει η rodiaki, ο συντονισμός των τοπικών αρχών αλλά και των πολιτών ήταν εξαιρετικός με αποτέλεσμα να αποτραπούν τα χειρότερα.

Θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε καταστροφική φωτιά

Μιλώντας πριν από λίγο στη ΡΟΔΙΑΚΗ κάτοικοι της περιοχής που έχουν εμπειρία από παρόμοιες πυρκαγιές που είχαν ξεσπάσει στην περιοχή τα προηγούμενα χρόνια, επισήμαναν ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί καταστροφικά, αν οι καιρικές συνθήκες ήταν διαφορετικές από αυτές που επικρατούσαν εκέινη την ώρα.

Στην κατάσβεση της φωτιάς πήρε μέρος ισχυρή δύναμη της ΠΥΡ Ρόδου, από τα κλιμάκια των γύρω περιοχών, με επικεφαλής τον διοικητή κο Νικήτα Βενιό.

Επίσης καίρια και καθοριστική ήταν η προσπάθεια εθελοντών – κατοίκων της περιοχής, του Δήμου της Ρόδου και της Περιφέρειας.

Το σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά ήταν εξαιρετικά δύσβατο και απλησίαστο από οχήματα, και για τον λόγο αυτό, οι εθελοντές σε συνεργασία με την ΠΥ Ρόδου, άπλωσαν “δίκτυο” με μάνικες σε απόσταση 300 περίπου μέτρων.

Η φωτιά έκαψε περίπου ενάμιση στρέμμα δασικής έκτασης.

Το βέβαιο είναι πάντως, ότι θα πρέπει να γίνουν ειδικές συστάσεις και να ληφθούν άμεσα μέτρα από τους έχοντες την ευθύνη για την συντήρηση του δικτύου της ΔΕΗ, έτσι ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχα περιστατικά που θα βάλουν σε τεράστιο κίνδυνο τις εναπομείναντες δασικές περιοχές του νησιού μας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες