Η Ρωσία καταγγέλει την Ουκρανία για επίθεση και τραυματισμούς πολιτών σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Μπέλγκοροντ

Επίθεση σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο Μπέλγκοροντ, καταγγέλει η Ρωσία για την Ουκρανία, από την οποία τραυματίστηκαν Ρώσοι πολίτες.

Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ο ουκρανικός στρατός εκτόξευσε στις 29 Μαρτίου τουλάχιστον τρεις πυραύλους από την Ουκρανία εναντίον μιας αποθήκης πυρομαχικών κοντά στην πόλη Μπέλγκοροντ της νότιας Ρωσίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το TASS.

Σύμφωνα με τη ρωσική επιτροπή, από την επίθεση τραυματίστηκαν οκτώ ρώσοι πολίτες και καταστράφηκε μια αποθήκη.

Νωρίτερα η ίδια επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε έρευνα για την καταγγελλόμενη «απάνθρωπη μεταχείριση» των ρώσων αιχμαλώτων πολέμου στην Ουκρανία.

29 ημέρες κρατούμενος στην Ουκρανία

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπόθεση βασίζεται στους ισχυρισμούς ενός ρώσου στρατιώτη που παρέμεινε επί 29 ημέρες κρατούμενος στην Ουκρανία.

Η Ρωσία έστειλε δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο της αποκαλούμενης από τη Μόσχα «ειδικής επιχείρησης» για την προστασία των ρωσόφωνων και την αποδυνάμωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων της γειτονικής της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις ωστόσο αντιστάθηκαν σθεναρά και οι ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από τις περιοχές γύρω από το Κίεβο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες