Ρωσική επέλαση στο Ντονμπάς: Κατέλαβαν ακόμη τρεις πόλεις στην Ουκρανία – Εικόνες φρίκης στην Μαριούπολη: 200 πτώματα σε υπόγειο πολυκατοικίας

Πόλεμος στην Ουκρανία

Σε εξέλιξη βρίσκεται εδώ και τρεις μήνες ο πόλεμος στην Ουκρανία με τη Ρωσία να έχει στρέψει την προσοχή της στην περιοχή του Ντονμπάς.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει τρεις πόλεις στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, συμπεριλαμβανομένου του Σβιτλοντάρσκ, επιβεβαίωσε στο Radio Free Europe/Radio Liberty ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής, Πάβλο Κιριλένκο.

Νωρίτερα σήμερα, η ηγεσία της υποστηριζόμενης από τη Μόσχα αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» είχε ανακοινώσει μέσω Telegram ότι οι δυνάμεις της κατέλαβαν το Σβιτλοντάρσκ και αντικατέστησαν την ουκρανική με τη ρωσική σημαία.

Το Σβιτλοντάρσκ βρίσκεται 80 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Σεβεροντονέτσκ, που αποτελεί βασικό στόχο των ρωσικών στρατιωτικών επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες.

«Η κατάσταση στο ανατολικό μέτωπο είναι εξαιρετικά δύσκολη, επειδή η μοίρα της χώρας μας ίσως κρίνεται εκεί αυτήν τη στιγμή», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

Τα πτώματα 200 ανθρώπων βρέθηκαν σε υπόγειο πολυκατοικίας στη Μαριούπολη

Τα πτώματα περισσότερων από 200 ανθρώπων ανακαλύφθηκαν στα ερείπια πολυώροφης πολυκατοικίας στην ουκρανική πόλη-λιμάνι Μαριούπολη, σύμφωνα με Ουκρανό αξιωματούχο.

Ο Πέτρο Αντριουστσένκο, σύμβουλος του δημάρχου της Μαριούπολης, δήλωσε σύμφωνα με τον Guardian, ότι εργάτες βρήκαν τα πτώματα ενώ έσκαβαν σε υπόγειο κάτω από το κτίριο που κατέρρευσε.

Ο ίδιος έγραψε στο Telegram: «Κατά τη διάρκεια της αποξήλωσης των μπλοκαρισμάτων ενός πολυώροφου κτιρίου κοντά στο προαστιακό βενζινάδικο βρέθηκαν περίπου 200 πτώματα στο υπόγειο κάτω από τα μπλοκαρίσματα με υψηλό βαθμό αποσύνθεσης».

«Λόγω της άρνησης των ντόπιων να μαζέψουν και να συσκευάσουν τα πτώματα των νεκρών, το ρωσικό υπουργείο εκτάκτων αναγκών αποχώρησε από το εργοτάξιο» υποστήριξε ο Ουκρανός. Για το ίδιο θέμα, σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν να εξαναγκάσουν τους ντόπιους να απομακρύνουν τα πτώματα. Όταν αρνήθηκαν, ο χώρος του τάφου απλά εγκαταλείφθηκε, είπε.

Οι πληροφορίες αυτές μεταδίδονται με κάθε επιφύλαξη από το βρετανικό μέσο καθώς δεν κατέστη δυνατό να επαληθευτούν ανεξάρτητα οι πληροφορίες αυτές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες