Ρώσος δικηγόρος στην Αθήνα η σύνδεση της «Τσάλλα» με την Ελλάδα – Λειτουργούσε ως νομικός της εκπρόσωπος

Νέες πληροφορίες για το δίκτυο της «Μαρίας Τσάλλα» στην Ελλάδα, όπως ήταν γνωστή η Ρωσίδα κατάσκοπος Ίρινα Αλεξάντροβα Σμίρεβα, έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας.

Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες που πηγάζουν από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή «Live News» του Mega, η 35χρονη κατάφερε να έρθει στην Ελλάδα, το 2018, όπως αποκάλυψε και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφορίων (ΕΥΠ), μέσω ενός δικηγόρου που δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα, μέχρι πρόπερσι όπου και «έφυγε» από τη ζωή.

Το δικηγορικό του γραφείο ήταν στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Ιπποκράτους, είχε ρωσική καταγωγή και ήταν αυτός, ο οποίος σύμφωνα με έρευνα της ΕΥΠ και άλλων Μυστικών Υπηρεσιών που εξετάζουν το ζήτημα των Ρώσων κατασκόπων στην Ευρώπη, υποδέχθηκε τη Μαρία Τσάλλα και δέχθηκε να αναλάβει, εκ μέρους της, το σχέδιο ελληνοποίησής της, που ξεκίνησε από τις παραμονές Χριστουγέννων το 2018.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος της λειτουργούσε ως φορολογικός της εκπρόσωπος και της παρείχε νομική αρωγή τόσο στην ίδια, όσο και στους συναδέλφους της.

Ο συγκεκριμένος δικηγόρος τη βοήθησε και στο ληξιαρχείο, για να αποκτήσει τη νέα της «ταυτότητα», προκειμένου να έχει και την επίσημη κάλυψή της από τις ελληνικές Αρχές. Ο δικηγόρος ανήκε, μάλιστα, και σε ελληνορωσικό σύνδεσμο φίλιας και φέρεται να ήταν και από τα σημαντικά μέλη που τον απάρτιζαν. Παράλληλα, άξιο αναφοράς είναι ότι ήταν νομικός εκπρόσωπος και άλλων 22 – 23 ατόμων από το πρώην ανατολικό μπλοκ.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες