20.8 C
Athens
19.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη 8 Μαΐου 2024
More

    Ρούλα Πισπιρίγκου: Τα στοιχεία που «βαραίνουν» την 33χρονη για τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα – Οι επόμενες κινήσεις της


    Την ώρα που η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι στις φυλακές Κορυδαλλού κατηγορούμενη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, συνεχίζονται οι πυρετώδεις προσπάθειες των επιστημόνων για να συλλεχθεί όλο το κρίσιμο αποδεικτικό υλικό για τα αίτια θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας, των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας από την Πάτρα.

    Για την 9χρονη Τζωρτζίνα όλα δείχνουν «δεμένα» και σύμφωνα με κύκλους ιατροδικαστών, δεν χρειάζεται η εκταφή της για την λήψη τριχών και την ανάλυσή τους, ούτως ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα και για τις απόπειρες σε βάρος της, σε βάθος χρόνου. Σύμφωνα με ιατροδικαστή που έχει απόλυτη γνώση για την υπόθεση της Τζωρτζίνας, η συζήτηση που γίνεται γύρω από την ανάλυση τριχών και εκταφή, θεωρεί ότι είναι στην εντελώς λάθος κατεύθυνση.


    «Όταν έχεις ήδη επιστημονικά “δεμένο” το αίτιο θανάτου που αποδεικνύει ανθρωποκτονία, δεν χρειάζεται να γίνει εκταφή. Επιστημονικά δεν νομίζω ότι υπάρχει μεγαλύτερο λάθος από το να πάρεις τρίχες από μία εκταφή. Πoιο εργαστήριο άλλωστε μπορεί να τα κάνει αυτά στην Ελλάδα που να ευσταθούν τα αποτελέσματα και να μπορούν να σταθούν σ’ ένα δικαστήριο; Κανένα. Το συγκεκριμένο παιδί πέθανε πριν τέσσερις μήνες. Υπάρχουν όλα τα βιολογικά του υλικά και αρκετά στοιχεία να αξιοποιηθούν. Βγαίνουν πολλοί άσχετοι σε αυτή την υπόθεση και λένε την γνώμη τους και παραπλανούν τους δημοσιογράφους, την κοινή γνώμη και τους δικαστές. Όταν ένας άνθρωπος ταφεί και αποσυντίθεται, οι τρίχες γεμίζουν πτωματικά υγρά που έχουν φάρμακα μέσα. Δεν μπορεί να βγει σωστό συμπέρασμα από μία τέτοια διαδικασία».

    Το φιαλίδιο με το αίμα της Τζωρτζίνας

    Στο μεταξύ, στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο εντοπίστηκε τυχαία την περασμένη Παρασκευή κατά τη διάρκεια καθαρισμού των ψυγείων, ένα κρατημένο φιαλίδιο με αίμα της Τζωρτζίνας το οποίο είχε ληφθεί πριν την πρώτη ανακοπή της. Για την ύπαρξη του φιαλιδίου ενημερώθηκε το εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που είχε αναλάβει την τοξικολογική εξέταση. Tην Πέμπτη 19 Μαΐου παρελήφθη από ειδικό όχημα και συνοδεία κλιμακίου αντρών του Ανθρωποκτονιών μεταφέρθηκε στο αρμόδιο εργαστήριο.

    Ο κύκλος των καταθέσεων των γιατρών του συγκεκριμένου νοσοκομείου στην Ανακρίτρια έχει ολοκληρωθεί και όπως επισημαίνουν, αναφέρουν τόσο την αλλόκοτη συμπεριφορά της κατηγορούμενης που προκάλεσε υποψίες μετά την πρώτη ανακοπή, αλλά και τα ιατρικά δεδομένα που δεν ταίριαζαν με την κατάσταση που είχε περιέλθει το παιδί και δεν μπορούσαν να εξηγηθούν.


    Τον Ιούνιο το πόρισμα για Μαλένα και Ίριδα

    Οι ειδικοί θεωρούν ότι σίγουρα θα μπει Ιούνιος για να έχουν μία εικόνα και για τα άλλα δύο παιδιά, τη Μαλένα και την Ίριδα.

    Οι επόμενες κινήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου

    Την ώρα που ετοιμάζεται το αίτημα αποφυλάκισής της, οι τεχνικοί σύμβουλοι της Ρούλας Πισπιρίγκου αναλαμβάνουν δράση. Το «Τούνελ» μάλιστα, είχε επικοινωνία με τον δικηγόρο της 33χρονης, Όθωνα Παπαδόπουλο σε σχέση με τις συνομιλίες του ζευγαριού που αποτελούν προϊόν της δικογραφίας.

    Ο συνήγορος της κατηγορούμενης αναφέρθηκε και στην κατάρτιση της ομάδας τεχνικών συμβούλων από πλευράς τους. Ενδεχομένως να συμμετέχουν έξι επιστήμονες και σίγουρα μέχρι στιγμής τρεις, εκ των οποίων ένας ιατροδικαστής, ένας τοξικολόγος και ένας εντατικολόγος.

    Οι τεχνικοί σύμβουλοι θα συντάξουν τις δικές τους εκθέσεις πάνω σε όσα ιατρικά πορίσματα θα περιλαμβάνει η δικογραφία, τα οποία θα προσπαθήσουν να αντικρούσουν, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος και θα προετοιμαστούν για να παρουσιάσουν τις θέσεις τους στο δικαστήριο, όταν αυτό οριστεί, πιθανόν την άνοιξη του 2023.

    Τα στοιχεία που «βαραίνουν» τη Ρούλα Πισιρίγκου για τη χορήγηση κεταμίνης στην Τζωρτζίνα

    Στο μεταξύ, τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές και δείχνουν ότι η χορήγηση της κεταμίνης έγινε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου παρουσίασε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, το βράδυ της Παρασκευής (20/5).

    Έτσι, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, τα στοιχεία που «βαραίνουν» την 33χρονη κατηγορούμενη είναι:

    • Η έλλειψη άλλου παθολογικού προβλήματος της Τζωρτζίνας.
    • Οι βλάβες σε ζωτικά όργανα από τοξική ουσία.
    • Ο χρόνος δράσης της κεταμίνης, που είναι τα 20 λεπτά και το γεγονός ότι στο δωμάτιο βρισκόταν μόνο η μητέρα της 9χρονης.
    • Η χορήγηση στην Τζωρτζίνα όταν ήταν εν ζωή.
    • Το γεγονός ότι δεν δίνεται σε αναισθησία τόσο μεγάλη ποσότητα κεταμίνης.
    • Το γεγονός πως βρέθηκαν άθικτες κι οι πέντε αμπούλες από το βαλιτσάκι του νοσοκομείου.
    • Το γεγονός πως από το φαρμακείο του νοσοκομείου δεν προκύπτει χρήση κεταμίνης.
    • Το γεγονός ότι οι αναισθησιολόγοι δεν την είχαν χρησιμοποιήσει για πολλούς μήνες.

    ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ