«Η Αγιά Σοφιά δεν θα δει το 2050»: Άρθρο-καταπέλτης της Τζουμχουριέτ

Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ κατέγραψε εικόνες βανδαλισμού και εγκατάλειψης στην Αγιά Σοφιά.

«Η Αγία Σοφία δεν θα δει το 2050» είναι η δυσοίωνη πρόβλεψη της αντιπολιτευόμενης εφημερίδας Τζουμχουριέτ, με τις εικόνες ντροπής από τις φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη και τις φωτογραφίες με τα σφηνωμένα παπούτσια στις εσοχές του ναού να πονούν κάθε Χριστιανό και όχι μόνον.

Η Τζουμχουριέτ έστειλε δημοσιογράφους της στην Αγιά Σοφιά, οι οποίοι ανέφεραν ότι στο «Μπαϊράμι», πριν από μερικές εβδομάδες, μπήκαν μέσα σε μία ημέρα περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες.

«Ο Ερντογάν εργαλειοποιεί την Αγιά Σοφιά για πολιτικούς λόγους»

Το άρθρο χαρακτηριστικά αναφέρει πώς «ακόμη και η υγρασία από τις ανάσες του πλήθους που μπαίνει μέσα, αρκεί για να καταστραφεί το μνημείο, το οποίο για 1.500 χρόνια στέκεται στο ίδιο σημείο».

Σύμφωνα με το άρθρο, υπάρχουν πολλοί επισκέπτες που χρησιμοποιούν το μνημείο για να διανυκτερεύσουν, για να αφήσουν τις βαλίτσες τους και τα καροτσάκια των μωρών, ή για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.

Στο άρθρο «καταπέλτης» ασκείται κριτική στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σημειώνοντας πώς εργαλειοποιεί την Αγιά Σοφιά για πολιτικούς λόγους. Μάλιστα υποστηρίζει ότι το μνημείο πρέπει να παραμείνει μουσείο.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες