Search
Close this search box.

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό είναι το κελί της στον Κορυδαλλό – Το 24ωρο της 33χρονης στη φυλακή (εικόνες)

Μία εβδομάδα στις φυλακές Κορυδαλλού κλείνει η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία κατηγορείται για την ανθρωποκτονία της 9χρονης πρωτότοκης κόρης της, της Τζωρτζίνας.

Τετάρτη 30 Μαρτίου η 33χρονη συνελήφθη και μεταφέρθηκε από την Πάτρα στην Αθήνα. Δευτέρα 4 Απριλίου απολογήθηκε στην ανακρίτρια, από την οποία είχε ήδη ζητήσει μια φορά προθεσμία, και στη συνέχεια- μετά τη μαραθώνια απολογία της- κρίθηκε προφυλακιστέα.

Έτσι, την επομένη οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Και για λόγους ασφαλείας της ίδιας, μπήκε σε ειδικό κελί, απομονωμένο. Και όσο η Ρούλα Πισπιρίγκου είναι στη φυλακή, οι έρευνες των Αρχών- αστυνομικών, εισαγγελέων, ιατροδικαστών- συνεχίζονται με σκοπό την ανεύρεση και την ανάδειξη της αλήθειας στην υπόθεση με τον μυστηριώδη θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα: της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας.

Αυτό είναι το κελί της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μάλιστα, για το κελί στο οποίο είναι η Ρούλα Πισπιρίγκου είχαν ακουστεί πολλά για το πώς είναι αλλά και για τις συνθήκες φύλαξής της και το Πρώτο Θέμα στην εφημερίδα της Κυριακής, δημοσίευσε φωτογραφίες από το εσωτερικό του, ενώ όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, «η Ρούλα Πισπιρίγκου τοποθετήθηκε σε ένα ”αποστειρωµένο” περιβάλλον, σε µονόκλινο κελί, µακριά από άλλες συγκρατούµενες, στο πλαίσιο ενός ειδικού σχεδίου ασφαλείας που εκπόνησε η Γενική Γραµµατεία Αντεγκληµατικής Πολιτικής, για να µην κινδυνεύσει η σωµατική της ακεραιότητα, ακόµη και η ίδια της η ζωή».

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία από το εσωτερικό του κελιού, υπάρχουν κολάζ και ζωγραφιές στον τοίχο αλλά δεν είναι δικά της.

keli pispirigou

toualeta keli roula

Το κελί της είναι στη Γυναικεία Πτέρυγα των Φυλακών Κορυδαλλού στον πρώτο όροφο απέναντι από αυτά που φιλοξενούσαν μέλη των «Πυρήνων της Φωτιά» και της 17Ν, διαθέτοντας και τουαλέτα με ατομικό ντους ενώ όπως επισημαίνεται στην εφημερίδα, η Ρούλα Πισπιρίγκου «ήταν τόσο βέβαιη ότι δεν θα προφυλακιστεί που δεν πήρε μαζί της ούτε σαπούνι».

keli pispirigou roula

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, αρχίζοντας να συνειδητοποιεί πώς θα κυλήσει το επόµενο διάστηµα η ζωή της, συναντήθηκε µε την εισαγγελέα των Φυλακών για τρεις ώρες, δείχνοντας να είναι απόλυτα
συνεργάσιµη χωρίς ξεσπάσµατα, εντάσεις και επεισόδια, προσπαθώντας να προσαρµοστεί.

Το 24ωρο της Ρούλας Πισπιρίγκου στον Κορυδαλλό

Το 24ωρό της είναι πλέον αυστηρά καθορισµένο, έχοντας δικαίωμα προαυλισµού δύο φορές την ηµέρα, όταν οι άλλες συγκρατούµενές της έχουν ήδη επιστρέψει στα κελιά τους. Βέβαια, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, η ίδια προτιµά τον χρόνο αυτό να τον περνά στο καρτοτηλέφωνο που βρίσκεται ακριβώς έξω από τον θάλαµό της µιλώντας για ώρες µε την αδερφή, τη µητέρα της και τους δύο δικηγόρους της.

Τον Μάνο ∆ασκαλάκη τον κάλεσε αρκετές φορές αλλά ο ίδιος, βλέποντας τον απόρρητο αριθµό στην οθόνη του κινητού του τηλεφώνου, δεν της απάντησε ποτέ. Η µοναδική τηλεφωνική συνοµιλία που είχαν ήταν από τα κρατητήρια του 7ου ορόφου της ΓΑ∆Α, µία ηµέρα πριν απολογηθεί η Ρούλα Πισπιρίγκου.

kartotilefono

Στο μεταξύ, ο γενικός γραµµατέας Αντεγκληµατικής Πολιτικής Κωνσταντίνος Παπαθανασίου είχε ζητήσει από τους υπεύθυνους των φυλακών να εφαρµοστεί ένα ειδικό σχέδιο που θα στηρίζεται σε δύο άξονες.

Από τη µία, να εξασφαλίζονται ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και, από την άλλη, να γίνουν τα προβλεπόµενα έτσι ώστε η 33χρονη να µην γίνει βορά στα χέρια οργισµένων συγκρατούµενών της.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες