Σε ρότα για τη Σούδα το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush (βίντεο)

Μετά από πέντε χρόνια, στην αμερικανονατοική βάση στο Μαράθι της Σούδας αναμένεται να καταπλεύσει και πάλι το πρωί της Πέμπτης 6 Οκτωβρίου, το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush που φέρει το προσωνύμιο «Εκδικητής», ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα παραμείνει για αναψυχή των 5.000 επιβαινόντων  και ανεφοδιασμό μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου.

Το αεροπλανοφόρο, σύμφωνα με το flashnews.gr, είχε καταπλεύσει στη Σούδα το 2017, εισήλθε στην Μεσόγειο στα τέλη του περασμένου Αυγούστου αντικαθιστώντας το  USS Harry Truman, ως επικεφαλής της πολεμικής δύναμης Carrier Strike Group 10 (CSG 10) και με στόχο, όπως αναφέρεται επισήμως, την προάσπιση των συμφερόντων των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, αλλά επί της ουσίας για να επιχειρεί στο «μέτωπο» της Ουκρανίας και να επιτηρεί τα πλοία και υποβρύχια του Ρωσικού ναυτικού που βρίσκονται στην Μεσόγειο.

Αν και το αεροπλανοφόρο USS George H.W. Bush από τη στιγμή που εισήλθε στην Μεσόγειο δεν δίνει «στίγμα», σύμφωνα με αναφορές μέχρι και την Κυριακή 2 Οκτωβρίου βρισκόταν στην περιοχή της νότιας Αδριατικής θάλασσας και βόρεια του Ιονίου πελάγους.

Κάποιες αναφορές πως την Τρίτη 4/10 βρισκόταν στην Μεσόγειο, βόρεια της Λιβύης, δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η Carrier Strike Group του  USS George H.W. Bush, απαρτίζεται από την Carrier Air Wing 7 με δεκάδες αεροσκάφη  F18 Hornet και όχι μόνο.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες