Search
Close this search box.

ΣΕΦΕΑΑ: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ πεσόντων Ε.Φ. Γεωργίου Σκυλογιάννη και Ιωάννη Ευαγγελινέλη (εικόνες)

Το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων συναδέλφων της ΔΙ.ΑΣ που έδωσαν την ζωή τους, στη μάχη με κακοποιούς πριν έντεκα χρόνια στην περιοχή του Ρέντη, τέλεσε χθες Τρίτη (1/3) το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ) με τη συμμετοχή του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής.
Η ανακοίνωση του ΣΕΦΕΑΑ:
Τιμούμε την θυσία των ηρώων συναδέλφων μας παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και φυσικής Ηγεσίας
Την Τρίτη, 01/03/2022 το Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α με τη συμμετοχή του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής τέλεσε το ετήσιο μνημόσυνο των ηρώων συναδέλφων της ΔΙ.ΑΣ που έδωσαν την ζωή τους, στη μάχη με κακοποιούς πριν έντεκα χρόνια στην περιοχή του Ρέντη.
Η μνήμη των δυο ηρωικών συναδέλφων, έχει μείνει ανεξίτηλη όλα αυτά τα χρόνια τόσο στο σώμα της αστυνομίας, λειτουργώντας ως φωτεινό παράδειγμα επαγγελματισμού, αλλά και στην ίδια την κοινωνία, η οποία στα πρόσωπα του Γεωργίου Σκυλογιάννη και του Ιωάννη Ευαγγελινέλη βλέπει την αστυνομία που θέλει, δηλαδή δίπλα στον πολίτη. Μια αστυνομία έτοιμη να προσφέρει το υπέρτατο αγαθό της ζωής για την προστασία των πολιτών.
Η συναισθηματική φόρτιση, η οδύνη, ο πόνος αλλά συνάμα και η οργή για την άνανδρη δολοφονία των δύο συναδέλφων μας, κυριάρχησαν σε όλη την διάρκεια της τελετής, σαν να μην είχε περάσει ούτε μια μέρα από το τραγικό περιστατικό. Η θυσία και το παράδειγμα προσφοράς του αίματος και της ζωής δύο νέων ανθρώπων στο σημείο που έγινε βωμός και τόπος ηρωισμού συγκίνησαν όλους τους συναδέλφους γνωστούς και φίλους , που πλαισίωσαν και συμμετείχαν στην ημέρα μνήμης και τιμής τους.
Δεν εκφράζεται μεγαλύτερη ευγνωμοσύνη απέναντι στους συναδέλφους που θυσιάστηκαν για την κοινωνία , από την διατήρηση της μνήμης και του φωτεινού παραδείγματος της πράξης τους.
Μόνο λίγοι τους θυμούνται, οι συνάδελφοι που στο δρόμο τους βαδίζουν.
Μόνο αυτοί δεν τους ξεχνούν, οι καταδικασμένοι, σε ήρωες να μοιάσουν.
Στην σεμνή τελετή εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α και των εκπροσώπων του Ομίλου Φίλων Δυτικής Αττικής παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Ηγεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, ο τοπικός Δήμαρχος και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι άλλων σωματείων.
Τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνια οι κάτωθι εκπρόσωποι της Πολιτείας, πολιτικών κομμάτων και της Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας:
Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Θεοδωρικάκος Παναγιώτης,
Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου Ελευθέριος,
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Τσουβάλας Κων/νος,
Ο Εκπρόσωπος Νέας Δημοκρατίας βουλευτής κ. Λοβέρδος Ιωάννης,
Ο εκπρόσωπος του περιφερειάρχη Αττικής, κ. Αλεξανδράτος Χαράλαμπος,
Ο Δήμαρχος Νικαίας-Αγ.Ι.Ρέντη κ. Ιωακειμίδης Γεώργιος,
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Καραμαλάκης Μιχαήλ,
Ο Δ/ντής Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος κ. Τζεφέρης Πέτρος,
Οι Δ/ντές Αστυνομικών Υπηρεσιών,
Ο Δ/ντής Άμεσης Δράσης Αττικής Α/Δ κ. Δόσχορης Σπυρίδων,
Ο Διοικητής της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Αττικής Α/Δ κ. Κωστής Διονύσης,
Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Α.Ξ.Ι.Α. Α/Α κ. Βέλλιος Ανδρέας
Ο Πρόεδρος της ΕΝ.ΑΞΙ.Α. Α/Δ κ. Νικολάου Κανέλλος
O Εκπρόσωπος της ΠΟ.ΣΥ.ΦΥ. Μπόζιαρης Θωμάς,
Ο Επίτιμος Υπαρχηγός Αστυνομίας, κ. Ραχωβίτσας Ιωάννης,
Ο Πρόεδρος ομίλου φίλων Αστυνομίας Δυτικής Αττικής κ. Μαθιουδάκης Ιωαννης
Εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων, καθώς και Αξιωματικοί, Αστυνομικοί και πλήθος κόσμου.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γιάννινας , ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής , Υποστράτηγος κ Σανιδάς Παρασκευάς και ο Διευθυντής Αστυνομίας Ταξίαρχος κ Σκούρας Ιωάννης που δεν κατάφεραν να παραβρεθούν λόγω υπηρεσιακών αναγκών, ζήτησαν με επικοινωνία τους να μεταφερθεί η τιμή και ο σεβασμός τους, στους γονείς και συγγενείς των ηρώων Συναδέλφων μας.

Μοιραστείτε το:

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες