Search
Close this search box.

Σειραγάκης: Ο καταδικασμένος παιδεραστής ρίχνει τα «βέλη» του στα ΜΜΕ – «Γύρισα στη φυλακή εξαιτίας τους»

Η υπόθεση του Νίκου Σειραγάκη είχε σοκάρει το πανελλήνιο καθώς είχε καταδικαστεί σε 401 έτη κάθειρξης, για ασέλγεια σε 36 μαθητές του. Ο προπονητής μπάσκετ μίλησε μέσα από τη φυλακή και έριξε τα πυρά του στα ΜΜΕ λέγοντας πως τον έχουν στοχοποιήσει και δεν μπορεί να αποφυλακιστεί.

Όπως αναφέρει- πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος για να αποφυλακιστεί. Παράλληλα, υποστηρίζει ότι τήρησε στο ακέραιο όλους τους περιοριστικούς όρους που του είχαν τεθεί ενώ δεν παραλείπει να ζητήσει συγγνώμη «αν έστω και ένας άνθρωπος βίωσε το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα εξαιτίας της δικής μου συμπεριφοράς».

Αναλυτικά, τα όσα δήλωσε στην εκπομπή του Star:

«Εντάξει αυτό που έχει συμβεί είναι ότι το 7ο ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η απόφαση του συμβουλίου εφετών Ναυπλίου που με αποφυλάκισε δεν ήταν αιτιολογημένη επαρκώς. Αυτή είναι η επίσημη δικαιολογία και θα πρέπει να επιστρέψω πάλι σε ένα άλλο συμβούλιο εφετών Ναυπλίου με διαφορετική σύνθεση για να αποφασίσει εκ νέου για το θέμα της αποφυλάκισης».

Δημοσιογράφος: Η δική σου τοποθέτηση για τη συγκεκριμένη εξέλιξη ποια είναι;

«Εγώ είμαι κατ’ αρχήν αναρμόδιος και σίγουρα λίγος να κρίνω μία απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου του κράτους. Οφείλω και νιώθω την ανάγκη να τη σεβαστώ. Εντάξει ότι έχω πικρία, ότι έχω αίσθημα αδικίας το έχω. Το ότι μου φαίνεται ακατανόητο το γεγονός ότι διαθέτω πολλαπλάσιες προϋποθέσεις από τον Ιούλιο του 2020, από αυτές που ο νομοθέτης απαιτεί και παρόλ’ αυτά με μεταχειρίζονται με έναν τρόπο θα έλεγα βασανιστικό, τώρα τι να σας πω…»

Δημοσιογράφος: Το διάστημα που ήσουν εκτός φυλακής ένιωθες ότι είσαι ελεύθερος ή ότι υπήρχε η δυνατότητα να επιστρέψεις στη φυλακή;

«Προφανώς και δεν ήμουν (σ.σ. ελεύθερος) και προφανώς δεν το ένιωθα. Κατ’ αρχήν είχα αυστηρούς περιοριστικούς όρους και για έναν αποφυλακισμένο είναι πάρα πολύ δύσκολο να βρεις κάποια δουλειά, υπάρχει προκατάληψη, πόσο μάλλον για κάποιον που είναι τόσο έντονα στοχοποιημένος από τα Μέσα. Παρόλ’ αυτά, εγώ προσπάθησα τους όρους που μου είχαν τεθεί να τους τηρήσω στο ακέραιο.

Μάλιστα μου είχε τεθεί ο όρος να πηγαίνω μία φορά τον μήνα για ψυχιατρική εξέταση, έχω πάει 6 φορές τους τελευταίους 3 μήνες γιατί πραγματικά με ενδιαφέρει αυτό το κομμάτι. Κάθε φορά είχα την αγωνία ότι αύριο μπορεί να υπάρξει ένταλμα… είναι και θα είναι μία πολύ δύσκολη κατάσταση για μένα. Εύχομαι να μην το ζήσει ποτέ κανείς».

Δημοσιογράφος: Θέλεις να μοιραστείς κάτι με τους ανθρώπους που βίωσαν αυτό τον εφιάλτη;

«Αν έστω και ένας άνθρωπος βίωσε το παραμικρό αρνητικό συναίσθημα εξαιτίας της δικής μου συμπεριφοράς, ζητώ συγγνώμη μέσα από τα βάθη της ψυχής μου, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου.

Θα μου επιτρέψεις όμως και μία διόρθωση. Δεν είναι οι λέξεις βιασμός και βιαστής τα χαρακτηριστικά της δικής μου υπόθεσης. Δεν υπήρξε ποτέ το παραμικρό ίχνος βίας και εξαναγκασμού και αν ανατρέξετε και στη δικογραφία θα το διαπιστώσετε. Για μένα η έννοια της βίας και του εξαναγκασμού είναι κάτι που σιχαίνομαι, δεν θα το έκανα ποτέ και σίγουρα δεν με χαρακτηρίζει».

Δημοσιογράφος: Αυτές οι οκογένειες όμως βίωσαν έναν Γολγοθά για κάποια χρόνια και προφανώς το ζητούμενο για εκείνους ήταν μία δίκαιη τιμωρία για εσένα.

«Φαντάζομαι πως ναι. Εγώ ο ίδιος ζήτησα να τιμωρηθώ με αυστηρότητα. Παραιτήθηκα των μαρτύρων υπεράσπισης. Οι δικαστές στο δικαστήριο του Πειραιά ζήτησαν να μου χορηγηθούν ελαφρυντικά, μειοψήφησαν έναντι των ενόρκων 4-3.

Η υπόθεσή μου δεν έχει τα χαρακτηριστικά που έχουν περάσει στο κοινό. Κανείς εκ των εμπλεκομένων δεν με κατήγγειλε προ της συλλήψεως και η ίδια η σύλληψή μου έγινε αυτεπάγγελτα. Οι περισσότεροι δε, η συντριπτική πλειοψηφία των εμπλεκομένων ζητούν να διωχθώ ποινικά. Έχει πάρα πολλές ιδιαιτερότητες αυτή η υπόθεση οι οποίες δεν έχουν περάσει καλά».

Δημοσιογράφος: Πώς έμαθες για αυτή την εξέλιξη;

«Το έμαθα παρακολουθώντας από το Διαδίκτυο τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου. Εγώ το γνώριζα πολύ νωρίτερα, η απόφαση είχε ληφθεί ήδη από τις 2 Ιουνίου. Αυτή τη στιγμή υπάρχει εκκρεμές ένα συμβούλιο εφετών Ναυπλίου, το οποίο θα αποφασίσει εντέλει για την αποφυλάκισή μου. Αν αποφασίσει θετικά, θα πρέπει να αποφυλακιστώ.

Αν όχι, κάθε δύο μήνες θα υποβάλλω αίτημα αποφυλάκισης από τη στιγμή που έχω τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νομοθέτης. Εξαιτίας των μιντιακών πιέσεων έχουν ακυρωθεί δύο δικαστικά βουλεύματα που έκριναν θετικά την αποφυλάκισή μου υπό όρους».

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες