24 C
25.7 C
Thessaloniki
Τρίτη 16 Απριλίου 2024

Σεισμός στην Εύβοια: Τη σύγκληση της Επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ανακοίνωσε ο Λέκκας

Τη σύγκληση της Επιτροπής εκτίμησης σεισμικού κινδύνου ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.

Σημειώνεται ότι μετά τον σεισμό των 4,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε στις 14:24 το μεσημέρι της Τετάρτης, ακολούθησαν ακόμη επτά μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο να είναι 3,5 ρίχτερ.

Νωρίτερα σήμερα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε ότι, στις 14:24 ώρα Ελλάδος, το σεισμολογικό δίκτυο κατέγραψε σεισμική δόνηση με μέγεθος 4.9 στην κλίμακα ρίχτερ. Ο σεισμός έγινε σε απόσταση 65 χιλιομέτρων βόρεια των Αθηνών. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα ανατολικά των Ψαχνών Ευβοίας.

Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα

Ισχυρή ήταν η σεισμική δόνηση 4,9 Ρίχτερ που έγινε στις 14:24 με επίκεντρο τα Ψαχνά της Εύβοιας, δημιουργώντας έντονη ανησυχία σε ολόκληρη την περιοχή ωστόσο όπως δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κελαϊδίτης δήλωσε στο ΑΠΕ ΜΠΕ: «Ήταν μία πολύ ισχυρή σεισμική δόνηση. Προς το παρόν δεν εντοπίζονται προβλήματα. Μίλησα και με κατοίκους στο χωρίο Πισσώνας που είναι κοντά στο επίκεντρο αλλά δεν υπάρχουν προβλήματα. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας έχουν αρχίσει περιπολίες ενώ οι σεισμικές δονήσεις συνεχίζονται».

ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ