ΣΕΛΜΑ: Θύμα ξυλοδαρμού άλλος ένας εργαζόμενος των Σταθερών Συγκοινωνιών

Το Σωματείο Εργαζόμενων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) έβγαλε ανακοίνωση σχετικά με μία επίθεση ξυλοδαρμού που σημειώθηκε σήμερα Πέμπτη (29/09) σε βάρος μίας Σταθμάρχη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η γυναίκα δέχτηκε επίθεση σε ώρα υπηρεσίας, με αποτέλεσμα της επίθεσης να διακομισθεί στο νοσοκομείο.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε ότι, σήμερα 29/9/22, άλλη μια συνάδελφος Σταθμάρχης, έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από παραβατικά στοιχεία, στους ανοργάνωτους – ανοχύρωτους, όπως οι ίδιοι οι συνάδελφοι λένε, σε θέματα ασφάλειας, σταθμούς των Σταθερών Συγκοινωνιών.

Για άλλη μια φορά η διεύθυνση ασφάλειας της ΣΤΑ.ΣΥ, μολονότι είναι μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες υπηρεσίες της εταιρίας σε διευθυντικό επίπεδο και σε θέματα εργολάβων, έχουμε την γνώμη ότι, εξέθεσε τους Εργαζομένους της, αλλά και την Σταθμάρχη σε κίνδυνο, που ο κίνδυνος αυτός, είχε ως αποτέλεσμα την διακομιδή της συναδέλφου, τραυματισμένη στο νοσοκομείο.

∆έχτηκε επίθεση σε ώρα υπηρεσίας η συνάδελφος γιατί πήγε να κάνει την δουλεία της, όπως ορίζουν οι διαδικασίες της ΣΤΑ.ΣΥ……. αλλά ήταν αβοήθητη στον σταθμό Πευκάκια.

Αξίζει να τονιστεί ότι, πριν λίγο καιρό (μερικούς μήνες) αποφάσισε η διεύθυνση ασφάλειας, να καταργήσει τους στατικούς φύλακες στους σταθμούς.

Τότε το σωματείο μας, μαζί με κάποια άλλα, είχαμε εκφράσει εντόνως την αντίθεση και τις ανησυχίες μας , που δυστυχώς επαληθευτήκαν και επισημάναμε με κάθε τρόπο, τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τους εργαζόμενους και τους επιβάτες η νέα κατάσταση που επέβαλε η διεύθυνση.

Μετά λύπης μας πρέπει να παραδεχτούμε ότι, το άλλοτε ασφαλέστερο σύστημα αστικού σιδηρόδρομου παγκοσμίως, έχει μετατραπεί εξ αιτίας των εσφαλμένων χειρισμών, της αρμόδιας διεύθυνσης, σε κάτι πολύ υποδεέστερο ,με μια διεύθυνση ασφάλειας, που αξίζει να σημειωθεί ότι, στελεχώθηκε από προσωπικό,στο πιο υψηλό της level, που δεν διαθέτει τα τυπικά και τα ουσιαστικά προσόντα, όπως ορίζει η Ελληνική νομοθεσία.

Καλούμε την διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ…… ΑΜΕΣΑ!!!! Να πράξει τα δέοντα για να μηνω«ξαναφάμε ξύλο» οι εργαζόμενοι, για να μην κινδυνεύει η σωματική μας ακεραιότηταωκαθημερινά, αλλά και για να συνεχίσει να κινείται με ασφάλεια το επιβατικό κοινό .

ΥΓ: Το σωματείο μας, σε θέματα υγείας και ασφάλειας θα είναι αμείλικτο και θα πράξουμε τα δέοντα, προκειμένου να προστατευτούμε, σε περίπτωση που η διοίκηση, δεν φροντίσει να μας προστατεύσει εκείνη, όπως εχει υποχρέωση.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες