Σέρρες: Ο σκύλος «Ace» του ΟΦΚΑΘ έδωσε το πρώτο στοιχείο για τον 86χρονο αγνοούμενο

Συνεχίζονται οι έρευνες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου που εξαφανίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, στο χωριό Καστανοχώρι του δήμου Βισαλτίας στις Σέρρες. Οι έρευνες ενισχύθηκαν με τον ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο «Ace», δύο drone και πεζοπόρο τμήμα του ΟΦΚΑΘ, δίνοντας το πρώτο στοιχείο για τον εντοπισμό του.

Ο 86χρονος αγνοούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday, είχε εμφανίσει τον τελευταίο καιρό σημάδια άνοιας και όπως εκτίμησε στο ThessToday.gr o επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος ενδεχομένως να προσπάθησε να επιστρέψει, να αποπροσανατολίστηκε και να χάθηκε.

Η μυρωδιά του «Ace»

Όπως ανέφερε ο κ. Ράμος, ήδη ο εκπαιδευμένος σκύλος εντόπισε μια μυρωδιά στο σημείο όπου χάθηκε ο 86χρονος και οι έρευνες συνεχίζονται, έχοντας ένα στοιχείο. «Μας ειδοποίησαν χθες το βράδυ και από σήμερα συμμετέχουμε ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του 86χρονου. Έχουν περάσει σχεδόν δύο κρίσιμες ημέρες, ψάξαμε γύρω από το τρακτέρ αλλά δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο. Ωστόσο, ο εκπαιδευμένος μας σκύλος που επιχειρεί στο σημείο, μας έδωσε μια ένδειξη με μυρωδιά που εντόπισε και οι έρευνες θα συνεχιστούν λίγο και πιο βαθιά, μέσα στο δάσος», εξήγησε.

Βρέθηκαν τρακτέρ και προσωπικά αντικείμενα

Μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί το τρακτέρ, το αλυσοπρίονο και κάποια προσωπικά αντικείμενα του 86χρονου στο χωράφι του. «Στο σημείο υπάρχει δάσος με λεύκες αλλά και ρέμα το οποίο θα ερευνήσουμε. Ο αγνοούμενος είναι ήδη δύο βράδια εκτός του σπιτιού του και οι καιρικές συνθήκες με το κρύο δεν βοηθούν τόσο την κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Ράμος.

Σημειώνεται ακόμη ότι στις έρευνες συμμετέχουν και τα παιδιά του 86χρονου.

Υπενθυμίζεται ότι ο ηλικιωμένος είχε πάει με το τρακτέρ για να κόψει ξύλα, δεν επέστρεψε και από τότε αγνοείται. Οι γείτονές τους τον αναζήτησαν και ενημέρωσαν τις αστυνομικές αρχές.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες