Σεξουαλική κακοποίηση 11χρονης: «Με έσυρε στο αυτοκίνητο και με βίασε» καταθέτει η αθλήτρια – «Ήταν ασυγκράτητη» λέει στην απολογία του ο 38χρονος

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις στην υπόθεση βιασμού της 11χρονης αθλήτριας ιστιοπλοΐας, πριν από περίπου μια δεκαετία, από τον τότε προπονητή της. Πρόκειται για υπόθεση που διερευνάται εδώ και δυο εβδομάδες από τη Δικαιοσύνη και η οποία προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη. Για την συγκεκριμένη υπόθεση έχει ήδη προφυλακιστεί ο 38χρονος πρώην σήμερα προπονητής μετά την απολογία του την περασμένη Πέμπτη στην ανακρίτρια. Μια απολογία, κατά τη διάρκεια της οποίας, ο κατηγορούμενος επανέλαβε τους ισχυρισμούς του περί σχέσης του με την ανήλικη, τότε, αθλήτρια, την οποία μάλιστα εμφανίζει να είναι ξετρελαμένη μαζί του, ασυγκράτητη και παρορμητική. Και όλα αυτά, ενώ η κοπέλα έχει καταθέσει στον εισαγγελέα πως ο προπονητής της, άρχισε να την παρενοχλεί λεκτικά στα εννιά της χρόνια και την βίασε για πρώτη φορά μέσα στο αυτοκίνητο του όταν ήταν 11 ετών!
Ειδικότερα, στην απολογία του ο πρώην προπονητής υποστηρίζει πως η ανήλικη αθλήτρια προσπαθούσε με κάθε τρόπο να του αποσπάσει την προσοχή, ότι τον προκαλούσε και εκείνος την έδιωχνε. Λέει μεταξύ άλλων: «Επειδή εγώ δεν είχα την προσοχή στραμμένη σε εκείνη, γιατί τα άλλα παιδιά ήταν σε καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο, εκείνη διεκδικούσε συνεχώς την προσοχή μου με διάφορους τρόπους, οι οποίοι δεν περιορίστηκαν μόνο στο αγωνιστικό κομμάτι. Για παράδειγμα μου έφτιαχνε και μου έδινε δώρα, με πείραζε, προσπαθούσε να είναι κοντά μου. Τότε ήταν σίγουρα στο δημοτικό αλλά δεν θυμάμαι σε ποια τάξη (…) Έβλεπα ένα παιδί το οποίο διεκδικούσε συνέχεια πράγματα από μένα, ήθελε συνέχεια να κάθεται δίπλα μου στο σκάφος, δεν άφηνε κανέναν άλλο αθλητή να καθίσει δίπλα μου και γενικά έχει αρχίσει να γίνεται υπερβολική. Εγώ γνώριζα την ηλικία της».
Στη συνέχεια της απολογίας του στην ανακρίτρια την, ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ακόμη σύμφωνα με πληροφορίες τα εξής: «Το 2011 στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στην Ιτέα ήρθε στο δωμάτιο με το μαγιό της. Το σώμα της τότε ήταν διαμορφωμένο, ήταν μια κοπελάρα, με κοίταξε λάγνα και εγώ σαν άντρας ένιωσα έλξη. Εγώ την έδιωξα από το δωμάτιο και της έκανα παρατήρηση γιατί κυκλοφορούσε έτσι το ξενοδοχείο. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που με ταρακούνησε γιατί κατάλαβα ότι το πράγμα έχει ξεφύγει από την πλευρά της. Έτσι έγιναν τα πράγματα στην Ιτέα και όχι όπως τα λέει εκείνη. Στη συνέχεια συνέχισε την ίδια συμπεριφορά με πριν, αλλά δε συνέβη κάτι μεταξύ μας. Εγώ συνέχισα να την πηγαίνω και να την φέρνω με το αυτοκίνητο όπως έκανα καιρό πριν. Δεν ένιωθα κολακευμένος από αυτή τη συμπεριφορά της, αλλά το αντίθετο την «κορόιδευα» για να παίζουμε και να γελάμε».
Ακόμη, ενώπιον της ανακρίτριας ο κατηγορούμενος επαναλαμβάνει τον ισχυρισμό του είχε σχέση με την κοπέλα και πως η μητέρα της γνώριζε και συζητούσε μαζί του ακόμη και το ενδεχόμενο του γάμου τους. Ανέφερε χαρακτηριστικά στην απολογία του: «Αρχές του 2012 το χειμώνα, η μητέρα της εξέφρασε την επιθυμία της κάποια στιγμή εγώ και η αθλήτριά μου, στο μέλλον να παντρευτούμε. Αυτό το είχα σκεφτεί και εγώ αλλά δεν είχα εκδηλώσει τα συναισθήματά μου σε εκείνη. Αυτή η συζήτηση περί γάμου έγινε έκτοτε πάρα πολλές φορές με τη μαμά της, ενώ αντίθετα ο μπαμπάς της όταν μας έβλεπε να ερχόμαστε πιο κοντά φαινόταν ότι δυσανασχετούσε. Από τις αρχές του 2012 εγώ με εκείνη αρχίσαμε να ερχόμαστε σε πιο στενή ερωτική επαφή, αλλά δεν είχαμε ολοκληρώσει την σχέση μας».
Όπως αναφέρει ο 38χρονος, η σχέση του με την ανήλικη ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2012 και έκτοτε οι δυο τους βρίσκονταν σαν ζευγάρι και μιλούσαν για γάμο. «Ήταν πολύ παρορμητική λόγω της ηλικίας της, εγώ έπρεπε πολλές φορές να την συγκρατώ για να μην το μάθει ο πατέρας της και με σκοτώσει», αναφέρει ο κατηγορούμενος πρώην προπονητής και σε άλλο σημείο της απολογίας του φέρεται να υποστηρίζει: «Είχαμε πάει στην Κατερίνη για αγώνες, εγώ ήμουνα σε δωμάτιο με τον πατέρα της και με έναν αθλητή. Εκείνη είχε έρθει στο δωμάτιο μου δύο φορές και συνεβρεθήκαμε ερωτικά στην τουαλέτα, ενώ οι άλλοι κοιμόντουσαν βαριά και μετά βρεθήκαμε στο αυτοκίνητο μου. Στην Κατερίνη είχε κατέβει, όχι με τη δική μου ομάδα, αλλά με την ομάδα άλλου προπονητή».
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του 38χρονου το καλοκαίρι του 2013 και μετά άλλαξε η συμπεριφορά της μητέρας της ανήλικης απέναντι του. Όπως καταθέτει, η ανήλικη αθλήτρια του είπε ότι η μητέρα της, της ζήτησε να απομακρυνθεί από κοντά του, ενώ παράλληλα άρχισε να της μιλάει «πολύ θετικά» για τον άλλο προπονητή.
«Εγώ αυτό το διάστημα ήθελα να μιλήσω στον πατέρα της για την σχέση μας και αυτός με απέφευγε. Στη συνέχεια, έμαθα ότι γονείς της το Φθινόπωρο την πήγαν στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από γιατρό ανατομικά» υποστήριξε ο 38χρονος για να συνεχίσει: «Εμένα με πήρε τηλέφωνο ένα μέλος της διοίκησης του ομίλου και μου είπε: «έλα να χαιρετήσεις γιατί σταματάς» και εγώ κατάλαβα ότι με κάρφωσαν στον όμιλο οι γονείς της. Στη συνέχεια πήγα στον Ωρωπό και βρήκα τον πατέρα και την μητέρα της έξω απ’ αστυνομικό τμήμα. Ήταν και εκείνη εκεί στεναχωρημένη και κλαμένη. Στη συνέχεια όλη την ημέρα προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τους γονείς της αλλά δεν το σήκωναν. Κάποια στιγμή σήκωσε το τηλέφωνο η μητέρα, η οποία μου είπε: «ένα χρόνο σεξουαλική επαφή ρε αλήτη» και μου το έκλεισε. Τον πατέρα της πέτυχα έξω από ένα μαγαζί και του είπα να του μιλήσω και αυτός μου απάντησε: «θα τα πούμε στον εισαγγελέα». Πήγα στο Άγιο Όρος έμεινα δύο μήνες περίπου και εξομολογήθηκα. Από το 2017 έχω διαγραφεί εντελώς από την ομοσπονδία. Δεν εργάζομαι ως προπονητής».
Από την πλευρά της η 21χρονη σήμερα αθλήτρια είχε αναφέρει πρόσφατα σε συνέντευξη της: «Ήταν βιασμός με όλο το νόημα. Ήμουν 11 ετών, ήμουν σε σοκ…». Εξάλλου, στην κατάθεση που έδωσε στον εισαγγελέα φέρεται να καταθέτει πως προπονητής της άρχισε να την παρενοχλεί λεκτικά στα εννιά της χρόνια και την βίασε όταν ήταν 11.
Ο κατηγορούμενος σύμφωνα με την κατάθεσή της, την βίασε για πρώτη φορά το 2011, αφού την έσυρε στο αυτοκίνητό του. Την επόμενη ημέρα, όπως κατά πληροφορίες ανέφερε η κοπέλα στον εισαγγελέα, ο 38χρονος την βίασε στο δωμάτιο που κοιμόταν ο πατέρας της.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως και οι γονείς της αθλήτριας έχουν, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, καταθέσει στις αρχές πως η κόρη τους δέχονταν απειλές για να μην αποκαλύψει όσα είχε υποστεί.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες