Σήμερα η επίσημη πρώτη της νέας στολής της Προεδρικής Φρουράς

Στην εκδήλωση της επισήμου παρουσιάσεως και εντάξεως στην Προεδρική Φρουρά της εθνικής παραδοσιακής ενδυμασίας «Βρακοφόρου του Αιγαίου», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 20 Μαΐου, στις 13.30, στην Αίθουσα Τιμών της Προεδρικής Φρουράς, στο Στρατόπεδο «Γεώργιος Τζαβέλλας», θα παραστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος.
Με τον τρόπο αυτό ολοκληρώνεται επιτυχώς μία προσπάθεια ετών της πολιτιστικής ομάδος «Αρχιπέλαγος» και άλλων παραγόντων των Δωδεκανήσων, αλλά και των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, για να εγκριθεί και να καθιερωθεί η παραδοσιακή ενδυμασία του «Βρακοφόρου του Αιγαίου».
Για την ιστορία αξίζει να θυμηθούμε ότι τo αίτημα για την ένταξη του «Βρακοφόρου του Αιγαίου» στην Προεδρική Φρουρά», υποβλήθηκε από την πολιτιστική ομάδα «Αρχιπέλαγος» το 2016 στον τότε Υπουργό Εθνικής Αμύνης Πάνο Καμμένο, και με την σύμφωνη γνώμη του τότε Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ (σημερινού ΥΕΘΑ) προωθήθηκε στην Προεδρία της Δημοκρατίας και έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο κ.Πρ.Παυλόπουλο στις 24 Απριλίου 2017.
Στις 28 Ιουνίου 2017, με την ευκαιρία της τότε επετείου για τα 70 χρόνια από την απελευθέρωση των Δωδεκανήσων η Πολιτιστική Ομάδα «Αρχιπέλαγος» παρουσίασε το επετειακό ντοκιμαντέρ για τα «70 Χρόνια Ελεύθερα Δωδεκάνησα», με τίτλο το «Χρονικό της Ενσωμάτωσης», στην «Αίθουσα Τιμών» του Στρατοπέδου «Γεώργιος Τζαβέλλας».
Τότε, αμέσως μετά την προβολή, έγινε παρουσίαση στον Διοικητή της Προεδρικής Φρουράς Συνταγματάρχη (ΠΖ) Ροδόλφο Δημήτρογλου και τους άνδρες του, των «δομικών στοιχείων» που αποτελούν την προαναφερθείσα στολή του «Βρακοφόρου του Αιγαίου».
Στις 5 Ιουλίου 2017, έγινε η παρουσίαση – τεκμηρίωση της στολής του «Βρακοφόρου του Αιγαίου», ενώπιον της ειδικής επιτροπής που είχε συγκροτηθεί γι’ αυτόν το σκοπό.
Στις 22 Δεκεμβρίου 2018 σε συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Βουλευτές Δωδεκανήσων Δημήτρης Γάκης και Χίου Ανδρέας Μιχαηλίδης, ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία της εντάξεως της στολής του «Βρακοφόρου του Αιγαίου», της παραδοσιακής ενδυμασίας των νησιών μας, στην Προεδρική Φρουρά.
Και μετά από όλη αυτή την «Οδύσσεια» και αφού ξεπεράστηκαν μύρια όσα προβλήματα, αύριο έφτασε η μεγάλη στιγμή για να ενταχθεί ΕΠΙΣΗΜΩΣ η στολή του «Βρακοφόρου του Αιγαίου» στις επίσημες στολές της Προεδρικής Φρουράς.

Tags

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες