Σκιάθος: Εθελοντές καθάριζαν παραλία και εντόπισαν… δύο πακέτα κοκαΐνης

Σε παραλία στη Σκιάθο βρέθηκαν δύο πακέτα κοκαΐνης στη θάλασσα.

Ειδικότερα, τα ναρκωτικά τα βρήκαν εθελοντές περιβαλλοντικών και άλλων οργανώσεων που καθάριζαν την παραλία. Ωστόσο στο Λιμεναρχείο παρέδωσαν μόνο το ένα πακέτο διότι το δεύτερο επειδή δεν γνώριζαν τη ήταν το πέταξαν στα σκουπίδια.

Όταν οι λιμενικοί παρέλαβαν το ένα πακέτο με αρίστης ποιότητας κοκαΐνη, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων από τις χημικές αναλύσεις, ενημερώθηκαν ότι υπήρχε και ένα δεύτερο σε κάδο σκουπιδιών, το οποίο και βρήκαν.

Σχηματίσθηκε δικογραφία

Σχετική δικογραφία ολοκλήρωσε το Λιμεναρχείο Σκιάθου, η οποία παραδόθηκε ήδη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, που με τη σειρά της θα τη διαβιβάσει στην ανάκριση. Τα δύο πακέτα κοκαΐνης, βάρους 2,5 κιλών περίπου (1,2 κιλά το ένα), με το ναρκωτικό, ωστόσο, να έχει βραχεί, δείγμα πως βρίσκονταν πολλές ημέρες στη θάλασσα, ήταν από πλαστικό και έμοιαζαν με βιντεοκασέτες. Από πάνω ήταν δεμένα με αυτοκόλλητες ταινίες.

Τα πακέτα βρήκαν εθελοντές μέλη περιβαλλοντικών οργανώσεων, που καθάριζαν την παραλία του Αγ. Παντελεήμονα στα βόρεια της Σκιάθου, στις 20 Απριλίου.

Το ένα το παρέδωσαν αμέσως στους λιμενικούς, το άλλο, ωστόσο, το πέταξαν στα σκουπίδια, απ’ όπου το ανέσυραν κατόπιν οι λιμενικοί. Το Λιμεναρχείο Σκιάθου που διερευνά την υπόθεση, προσπαθεί να συσχετίσει τα δύο πακέτα κοκαΐνη με άλλη ή άλλες υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών κατά το τελευταίο τρίμηνο σε νησιωτική ή περιοχή της Β. Ελλάδας, αν και υπάρχει η πιθανότητα να τα πέταξαν από διερχόμενο πλοίο, φοβούμενοι έλεγχο.

 

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες