Σοβαρές ελλείψεις στο νοσοκομείο της Χίου – Εφημερεύει χωρίς ακτινολόγο

Στο «έλεος του θεού» βρίσκεται σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ το νοσοκομείο της Χίου που εξυπηρετεί χιλιάδες μόνιμους κατοίκους, πρόσφυγες και μετανάστες καθημερινά.
Τα έργα αποκατάστασης των κτιρίων της παλιάς παθολογικής και χειρουργικής κλινικής σταμάτησαν, ενώ σύμφωνα με την καταγγελία «οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό ξεπερνούν το 40%».
«Ατελείωτες ώρες αναμονής στα ΤΕΠ και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Όμως το χαρακτηριστικότερο της επισφαλούς λειτουργίας του Νοσοκομείου είναι η κατάσταση στο Ακτινολογικό Τμήμα. Έμεινε το Νοσοκομείο με δύο Ακτινολόγους Ιατρούς οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν τις ανάγκες», αναφέρει ακόμη.
Όπως τονίζεται από την ΠΟΕΔΗΝ, «εφημερεύει το νοσοκομείο χωρίς ακτινολόγο, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των ασθενών. Η λειτουργία του στηρίζεται σε εξωτερικούς συνεργάτες».
Καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου «να προχωρήσει άμεσα στην ενίσχυση των Υγειονομικών Μονάδων των νησιών, για να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες ανάγκες και λόγω των μεταναστών – προσφύγων».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες