«Βόμβα» από το ΣτΕ: Αντισυνταγματική η παράταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας!

Αντισυνταγματική κρίθηκε με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) η παράταση μέχρι 31-12-2022 του υποχρεωτικού εμβολιασμού εργαζομένων σε δομές υγείας λόγω ελλείψεως επαναξιολογήσεως του μέτρου. Το ΣτΕ με την παραπάνω απόφαση που εξέδωσε έκανε δεκτή αίτηση που είχε υποβάλλει για το θέμα αυτό η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) ζητώντας να ακυρωθεί η από 14.4.2022 απόφαση του υπουργού Υγείας.

Πλέον η έκδοση της συγκεκριμένης απόφασης δίνει τη δυνατότητα στους αρνητές εμβολιασμού που εργαζόντουσαν σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας και τους απαγορεύθηκε η απασχόλησή τους, καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί, να επανέλθουν στην εργασία τους κατόπιν σχετικής αιτήσεως τους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Γ΄ Τμήματος του ΣτΕ, η διάταξη του ν. 4917/2022, με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας. Ακόμη με την ίδια απόφασή του το ΣτΕ ακύρωσε την προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που καθόριζε τη διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 ν. 4825/2021.

Να σημειωθεί τέλος πως το Γ΄ Τμήμα του ΣτΕ έλαβε υπόψη του αποφάσεις της Ολομέλειας που είχαν κρίνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται για την προστασία της δημόσιας υγείας κατά του κορωνοϊού (covid-19), όπως είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός εργαζομένων, κ.λπ., πρέπει να επανεξετάζονται περιοδικώς από τα αρμόδια κρατικά όργανα ανάλογα με τα υφιστάμενα επιδημιολογικά δεδομένα και την εξέλιξη των έγκυρων επιστημονικών παραδοχών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες