ΣτΕ: Επικύρωσε την αύξηση και κατανομή οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην Αθήνα

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) το Προεδρικό Διάταγμα που φέρει την υπογραφή του υπουργού Δικαιοσύνης για την αύξηση και κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην Αθήνα. Η επεξεργασία του Προεδρικού Διατάγματος έγινε από το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ, το οποίο εξέδωσε την υπ΄ αριθμ. 57/2021 γνωμοδότηση.
Ειδικότερα, με το νόμο 4786/2021 αυξήθηκαν οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων και ακολούθησε η υπ’ αριθμ. 7/2021 γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Βασίλη Πλιώτα, για την κατανομή των νέων οργανικών θέσεων.
Στην συνέχεια ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας διαβίβασε στο ΣτΕ σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την κατανομή των οργανικών θέσεων των εισαγγελέων στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με το σχέδιο διατάγματος στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών αυξάνεται ο αριθμός των οργανικών θέσεων των αντεισαγγελέων Εφετών κατά 3 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 56.
Παράλληλα, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών οι οργανικές θέσεις των εισαγγελέων Πρωτοδικών αυξάνονται κατά 4 και ο συνολικός αριθμός τους ανέρχεται στους 59.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

14 Απαντήσεις

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Απόψεις
Κατηγορίες