37.1 C
Athens
36.8 C
Thessaloniki
Κυριακή 14 Ιουλίου 2024
More

  Στην Αθήνα η Σύνοδος Κορυφής Δημάρχων κατά του αντισημιτισμού με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη – Περισσότεροι από 25 Δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στη Σύνοδο


  Στην Αθήνα πραγματοποιείται, αύριο Τετάρτη και μεθαύριο Πέμπτη, το 2022 Mayors Summit Against Antisemitism (MSAA), με οικοδεσπότη τον Δήμαρχο Αθηναίων και Πρόεδρο του 2022 MSAA, Κώστα Μπακογιάννη.

  Είναι η μεγαλύτερη συνάντηση Δημάρχων, στο πλαίσιο των παγκόσμιων δράσεων κατά του αντισημιτισμού, καθώς σε αυτό θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 25 Δήμαρχοι και δεκάδες αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης, από όλο τον κόσμο, προκειμένου να μοιραστούν τις προκλήσεις και τις προτάσεις τους για την καταπολέμηση του μίσους, του φανατισμού και του αντισημιτισμού στις πόλεις τους, διαφυλάσσοντας ένα κοινό δημοκρατικό μέλλον.

  Η Σύνοδος Κορυφής αποτελεί συν-διοργάνωση του Δήμου Αθηναίων, του Οργανισμού Combat Antisemitism Movement (CAM)* και του Centre for Jewish Impact, σε συνεργασία με τις Εβραϊκές Ομοσπονδίες της Βόρειας Αμερικής**.


  H έναρξη των εργασιών της Συνόδου, θα γίνει αύριο Τετάρτη στις 19.00 σε επίσημο δείπνο στο ξενοδοχείο Grand Hyatt, όπου θα μιλήσουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, κ. Παναγιώτης Πικραμμένος. Χαιρετισμό θα απευθύνουν επίσης, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, καθώς και ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς ο οποίος μάλιστα θα βραβευθεί από το CAM για την αφοσίωσή του στον αγώνα κατά του αντισημιτισμού και της μισαλλοδοξίας.

  Στο πλαίσιο του δείπνου, ο κ. Μπακογιάννης θα απονείμει μια τιμητική πλακέτα -εκ μέρους των διοργανωτών του Συνεδρίου- στον Enes Kanter Freedom, ακτιβιστή και διεθνή μπασκετμπολίστα για την ενεργό του δράση στην υπεράσπιση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Ελευθερία.


  Την Πέμπτη οι εργασίες του Συνεδρίου θα ξεκινήσουν στις 8:30 το πρωί στο ξενοδοχείο Grand Hyatt με τις επίσημες τοποθετήσεις της ΠτΔ, του Δημάρχου Αθηναίων, του Δημάρχου Νέας Υόρκης και των λοιπών συμμετεχόντων.

  Η Σύνοδος Κορυφής θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Πέμπτης στο ξενοδοχείο King George όπου θα υπογραφεί η κοινή δήλωση δημάρχων για την ανάληψη δράσης για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου που παραθέτει ο οικοδεσπότης Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης.

  Η Αθήνα αδελφοποιείται με τη Νέα Υόρκη

  Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης, ο οποίος είναι επίσημος προσκεκλημένος του κ. Μπακογιάννη θα επισκεφθεί το Δημαρχείο της πόλης, όπου μαζί με τον Δήμαρχο Αθηναίων θα υπογράψουν ένα Μνημόνιο αδελφοποίησης, μεταξύ Αθήνας και Νέας Υόρκης. Οι δύο πόλεις, βάσει του μνημονίου, πρόκειται να συνεργαστούν στενά στους τομείς του τουρισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, αλλά και στην ανταλλαγή πρακτικών στον τομέα της ψηφιοποίησης των υπηρεσιών.

  Αμέσως μετά την εκδήλωση της αδελφοποίησης, ο κ. Μπακογιάννης θα ενημερώσει τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της Αθήνας, αλλά και για τις δράσεις του Δήμου Αθηναίων στον τομέα της καθαριότητας, παρουσιάζοντάς του τα υπερσύγχρονα μηχανήματα καθαρισμού της πόλης.

  Σύμφωνα με το πρόγραμμα, Μπακογιάννης και Άνταμς θα παρακολουθήσουν την αλλαγή της Φρουράς στο Προεδρικό Μέγαρο και θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Στη συνέχεια, οι δύο Δήμαρχοι θα κατευθυνθούν προς το Προεδρικό Μέγαρο για την προγραμματισμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ το απόγευμα, θα συναντηθούν με τους Συνέδρους για επίσκεψη και κατάθεση στεφάνου, στο Μνημείο Ολοκαυτώματος Ελλήνων Εβραίων στο Θησείο.

  Δήμαρχοι από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική

  Περισσότερους από 17 εκατομμύρια πολίτες από την Ευρώπη, την Αμερική και την Αφρική, εκπροσωπούν οι Δήμαρχοι και οι ανώτατοι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα βρίσκονται στην Αθήνα, το ερχόμενο διήμερο. Σημειώνεται ότι η πρώτη Διάσκεψη Δημάρχων κατά του Αντισημιτισμού, φιλοξενήθηκε διαδικτυακά από την πόλη της Φρανκφούρτης επί του Μάιν και συγκέντρωσε -online- επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης από 32 πόλεις, οι οποίοι εργάστηκαν για την εξάλειψη του αντισημιτισμού και των θρησκευτικών προκαταλήψεων από τις κοινότητές τους. Η διαδικτυακή αυτή Διάσκεψη συγκέντρωσε περισσότερους από 60.000 θεατές και εκπροσώπους από περισσότερους από 400 δήμους παγκοσμίως.

  Από τότε μέχρι σήμερα, το παγκόσμιο δίκτυο των Δημάρχων διευρύνεται συνεχώς, με δηλώσεις ενότητας και αφοσίωσης στην προσπάθεια καταπολέμησης της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

  Η φετινή Σύνοδος Κορυφής στην Αθήνα, φιλοδοξεί να αναδείξει το σημαντικό πρόβλημα του αυξανόμενου αντισημιτισμού, να παρουσιάσει στρατηγικές και λύσεις, καθώς και να προσφέρει το πλαίσιο ανταλλαγής ιδεών και συνεργασίας μεταξύ πόλεων.

   

  *Το Combat Antisemitism Movement είναι ένας παγκόσμιος συνασπισμός ο οποίος απαρτίζεται από περισσότερα από 360.000 άτομα και 440 οργανώσεις από μια ποικιλία θρησκευτικών, πολιτικών και πολιτιστικών καταβολών στην κοινή αποστολή της καταπολέμησης του αρχαιότερου μίσους στον κόσμο. Η CAM ενεργεί συλλογικά για να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον, χωρίς φανατισμό, για τους Εβραίους και όλη την ανθρωπότητα.

  **Στους συμμετέχοντες οργανισμούς περιλαμβάνονται το Κέντρο για το Ισραήλ και τις Εβραϊκές Υποθέσεις (CIJA) από τον Καναδά, η Εβραϊκή Κοινότητα της Αθήνας, το KIS – The Central Board of Jewish Communities στην Ελλάδα και η Ένωση Ιταλικών Εβραϊκών Κοινοτήτων (UCEI).  ΣΧΕΤΙΚΑ
  ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

  ΑΠΟΨΕΙΣ