Στο αρχείο η δικογραφία για την υπόθεση της Novartis για Γεωργιάδη και Αβραμόπουλο

Στο αρχείο τίθεται με απόφαση του επικεφαλής της οικονομικής εισαγγελίας η δικογραφία που είχε σχηματιστεί για την υπόθεση της Novartis για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη τον πρώην Επίτροπο της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο.
Η αρχειοθέτηση της δικογραφίας για τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν κατά πλειοψηφία, ενώ για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνη. Πλέον, η Δικαιοσύνη για τα δέκα πολιτικά πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων ενεπλάκησαν αρχικά στην υπόθεση μένει να αποφανθεί μόνο για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό. Να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί η έρευνα γύρω από το πρόσωπό του. Η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της υπόθεσης που αφορά στον κ. Λοβέρδο, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από τον αρμόδιο εισαγγελέα.
Ο κ. Μπαρδάκης αφού μελέτησε και αξιολόγησε τις διατάξεις των επίκουρων εισαγγελέων κατέληξε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης και για τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η έρευνα ήταν σε εκκρεμότητα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα, για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις. Αντίθετα, οι άλλοι δυο επίκουροι εισαγγελείς δεν συμφώνησαν. Επίσης, δεν συμφώνησε ούτε ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε όμως και ο εποπτεύων την έρευνα εισαγγελέας Παν. Καψιμάλης. Ως εκ τούτου η δικογραφία για τον υπουργό Ανάπτυξης αρχειοθετήθηκε κατά πλειοψηφία.
Για τον κ. Αβραμόπουλο ομόφωνα οι τρεις επίκουροι εισαγγελείς τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου. Την άποψή αυτή, υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας κ. Μπαρδάκης, όσο και ο κ. Καψιμάλης.
Σε δήλωσή του ο Μιχ. Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του Άδωνι Γεωγριάδη, με αφορμή την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του εντολέα του αναφέρει:
«Μετά από 4 χρόνια προκαταρκτικής εξέτασης, όπου την εκκρεμή δικογραφία εξονυχιστικά ερεύνησαν 7 εισαγγελείς πλημμελειοδικών και εφετών, η δικαιοσύνη θεσμικά μίλησε και έθεσε στο αρχείο την υπόθεση, επειδή ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και υπουργός Ανάπτυξης, δεν τέλεσε κανένα αδίκημα. Μετά από 33 χρόνια μαχόμενης δικηγορίας νομιμοποιούμαι να υποστηρίξω ότι ευτυχώς στο δίκαιο μας σύστημα οι μάρτυρες χωρίς πρόσωπο, ταυτότητα και αποδείξεις είναι απόλυτα αναξιόπιστοι».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες