Στον Άρειο Πάγο οι αστυνομικοί: Ζητούν να μετατραπεί σε κακούργημα η δίωξη των κατηγορουμένων για το Κουκάκι

Υπόμνημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα με τον οποίο ζητούν την ποινική αναβάθμιση των αδικημάτων που αποδόθηκαν στους συλληφθέντες μετά την επιχείρηση της αστυνομίας στο Κουκάκι κατέθεσαν σήμερα εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Ειδικότερα οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και υπέβαλαν στον κ. Πλιώτα αίτημα – υπόμνημα με το οποίο ζητούν την μετατροπή των κατηγοριών που έχουν απαγγελθεί από πλημμέλημα σε κακούργημα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρρουν τυποποιείται το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκοτνίας ή της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.
Ακόμοι οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ζητούν να ελεγχθούν πειθαρχικά από τα αρμόδια θεσμικά όργανα οι εισαγγελείς οι οποίοι άσκησαν τις πλημμεληματικές διώξεις.
Να σηνειωθεί ότι χθες με ανακοίνωσή του ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ευάγγελος Ιωαννίδης διευκρίνιζε ότι οι ασκηθείσες πλημμεληματικές διώξεις είναι απόρροια του προανακριτικού υλικού πυο συνέταξαν οι ατρσυνομικοί και διαβίοβασαν αρμοδίως ενώπιον της εισαγγελίας.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες