Συγκινητικό μήνυμα μαθητών από το στο Κιλκίς για την δολοφονία του Άλκη (εικόνα)

Μετά τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, οι μαθητές του 2ου Γενικού Πειραματικού Λυκείου στο Κιλκίς, αποφάσισαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα.
Τα παιδιά του σχολείου συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου και σχημάτισαν με τις τσάντες τους το όνομα Άλκης και την ημερομηνία που δολοφονήθηκε.
Με αυτή τους την κίνηση οι μαθητές από τη Κιλκίς θέλησαν να εκφράσουν τη θλίψη και την οργή τους για τα περιστατικά βίας στην πόλη.
Το κείμενο από το σχολείο
Για άλλη μια φορά το μίσος θριάμβευσε. Πλάι σε όλους αυτούς που κρίνονται, που περιθοριοπιούνται, που σκοτώνονται για το δέρμα τους, το φύλο τους, την θρησκεία τους, την εθνικότητά τους, την σεξουαλικότητά τους, την ταυτότητα φύλου τους, πλάι στους βιασμούς και τις τόσες γυναικοκτονίες, προστίθεται τώρα και ένα θύμα οπαδικής βίας.
Ένας 19χρονος βρίσκεται νεκρός. Νεκρός γιατί δεν είναι ίδια ομάδα με αυτούς που τον σκότωσαν. Ο Άλκης είναι νεκρός. Νεκρός γιατί κάποιοι εκτονώνουν το μίσος για τον εαυτό τους σε άλλους.
Νεκρός γιατί κάποιοι ταυτίζουν τα πιστεύω και την οπαδικότητά τους με τον εαυτό τους, και βλέπουν κάθε αντίθετη άποψη ως προσωπική επίθεση. Νεκρός για κανένα ουσιαστικό λόγο. Ο Άλκης είναι νεκρός.
Αυτό δεν εἰναι ἐνα μεμονωμένο γεγονός, δεν είναι ένας απλός φόνος· είναι όλη η βαναυσότητα της κοινωνίας που ξεχείλισε, χωρίς όμως η δεξαμενή του μίσους να έχει στραγγίσει. Περιμένει ακόμη γεμάτη, έτοιμη για να ξαναξεχειλίσει.
Ο Άλκης δεν ήταν ούτε ήρωας, ούτε μάρτυρας· δεν ήθελε να είναι τίποτε από αυτά. Ο Άλκης ήταν ένα θύμα, θύμα του μίσους, θύμα της μισαλλοδοξίας, θύμα του φανατισμού, θύμα της κοινωνίας, ένα παιδί 19 ετών που στερήθηκε των ονείρων, των φιλοδοξιών, των φιλιών, της ζωής του, γιατί δεν επέλεξε να υποστηρίζει μία συγκεκριμένη ομάδα. Ας μην αφήσουμε το αίμα του Άλκη να έχει χυθεί άδικα. Ας μην επιτρέψουμε να χρειάζεται να γράφουμε με τσάντες ονόματα και άλλων παιδιών.
Ο Άλκης ζει μέσα στην φωνή καθενός από εμάς που παλεύει την μισαλλοδοξία. Ο Άλκης ζει.
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Αμετάκλητο βούλευμα: Απαλλάσσεται οριστικά ο Μανιαδάκης από αδίκημα που του είχε αποδοθεί για τη Novartis
Δολοφονία Άλκη: Προφυλακίστηκαν άλλοι τρεις κατηγορούμενοι
Επιχείρησαν να απαγάγουν τον εγγονό του υπουργού της Δημοκρατικής Κυβέρνησης του Αφγανιστάν που ζει στην Αθήνα
20χρονος Αλβανός: «Θα πω στον ανακριτή ποιος τον μαχαίρωσε» (βίντεο)
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Μία Απάντηση

 1. In school sensual massage women will hold erotic 4hands massage. Similar swedish massage, as in principle, and relaxation, influences on some area human body, this give a chance male gain strength.
  And while, french massage and not violates practically any prohibitions, for the reason it's not about sexual contact.
  Systematically visiting the four hands massage for clients, you guarantee himself excellent sexual relaxation.
  Sensitive touch rasprekrasnoy girls will flow through your body, dipping in depth boundless the ocean pleasure. In the quiet slip, donating your skin kisses, prelestress envelops the warmth of one's body. You will be surprised at, which sea bliss today it is possible to feel fromnude massage in Midtown.
  The energy massage inSoho it today skill give away bliss. The Soapy massage – on the influence on clients is meant practically unlimited available opportunities actions on bodily, and consequently, and psychoemotional state of health friends.

  Как создать блог Самостоятельно

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες