Αδίστακτος ληστής ξυλοκοπούσε ηλικιωμένες για να τις ληστέψει – Πώς δρούσε

Εντόπιζαν ηλικιωμένες που επέστρεφαν στα σπίτια τους μετά από εκκλησιασμό ή την λαϊκή αγορά, τις ακινητοποιούσαν και τις γρονθοκοπούσαν για να τις ληστέψουν, δεν δίσταζαν να τις κλοτσούν μέχρι να υποστούν κατάγματα και κακώσεις.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον έναν δράστη, Ρουμανικής υπηκοότητας και αναζητούν έναν ακόμη ομοεθνή του. Ο 42χρονος κακοποιός συνελήφθη από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ στα Πατήσια, ενώ βρισκόταν σε λαϊκή αγορά και αναζητούσε τον επόμενο στόχο του.
Μάλιστα, όταν οι αστυνομικοί του έκαναν σήμα για να τον ελέγξουν προσπάθησε να διαφύγει αλλά ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς.
Όπως προέκυψε, από τον Ιούνιο του 2019 έκανε ληστείες, με ιδιαίτερη σκληρότητα, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών. Οι κακοποιοί εντόπιζαν τις ηλικιωμένες ενώ έμπαιναν στον ηλεκτρικό. Τις ακολουθούσαν μέχρι και τις πολυκατοικίες που διέμεναν και όταν έμπαιναν στην είσοδο, ο ένας ή και οι δύο δράστες, τις ακινητοποιούσαν και χτυπώντας τες (με κλωτσιές, και γροθιές) τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και τιμαλφή.
Μέχρι στιγμής, εξιχνιάσθηκαν 4 περιπτώσεις ληστειών στις περιοχές των Πατησίων, του Αγίου Παντελεήμονα και του Νέου Ηρακλείου.
Χαρακτηριστικό της ιδιαίτερης σκληρότητας που επιδείκνυαν στα θύματά τους είναι ότι σε όλες τις περιπτώσεις που εξιχνιάστηκαν τραυμάτισαν τα θύματά τους προκαλώντας τους κατάγματα και κακώσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 42χρονος έχει συλληφθεί κατά το παρελθόν 2 φορές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων στην Αττική και έχει εκτίσει ποινή πολυετούς φυλάκισης.

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες