Συνάντηση Δημάρχου Αθηναίων με τον Δήμαρχο Λευκωσίας – Η Αθήνα δανείζει» Ψηφιακή Τεχνογνωσία στη Λευκωσία

Θέματα συνεργασίας και κοινού ενδιαφέροντος στη διαδικασία μετάβασης των πόλεων στην ψηφιακή εποχή, συζήτησαν οι Δήμαρχοι Αθηναίων, κύριος Κώστας Μπακογιάννης και Λευκωσίας, κύριος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνάντησής τους στην Αθήνα.
Ο κύριος Μπακογιάννης παρουσίασε όλες τις πρακτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο Αθηναίων για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, καθώς και τα έως τώρα δεδομένα για τα αποτελέσματά τους.
Μπακογιάννης: «Ολοκληρωμένο το σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής της Αθήνας»
«Είχα τη χαρά να παρουσιάσω στον φίλο Δήμαρχο Λευκωσίας Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη το ολοκληρωμένο σχέδιο ψηφιακής στρατηγικής της Αθήνας. Με πρώτο το https://eservices.cityofathens.gr/ αλλά και ένα ευρύ δίκτυο ψηφιακών εφαρμογών, ο Δήμος Αθηναίων θέτει τις υπηρεσίες και την τεχνογνωσία του στη διάθεση όλων των Δήμων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κοινός στόχος είναι οι έξυπνες και ανθεκτικές πόλεικαι είναι στο χέρι των δημάρχων να συνεργαστούμε μεθοδικά για να τον πετύχουμε», δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Αθηναίων.
Επιπλέον, παρουσιάστηκαν πρακτικές για την καθαριότητα, την προσβασιμότητα σε διαβάσεις πεζών και ατόμων με αναπηρία, την ηχορύπανση, την ενεργειακή αναβάθμιση κ.α., ενώ έγινε αναφορά και σε μελλοντικές εφαρμογές, όπως το business intelligence για τον έλεγχο της αποδοτικότητας του Δήμου, ανά τμήμα και υπηρεσία.
Ερωτήσεις σχετικά με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες
Η Υπεύθυνη Στρατηγικής και υλοποίησης έργου Έξυπνης Πόλης του Δήμου Λευκωσιας κ. Νάντια Λορτζιέ, που συμμετείχε στις επαφές, κατέθεσε ερωτήσεις σχετικά με τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες που παρουσιάστηκαν, ενώ, μαζί με τον Δήμαρχο Λευκωσίας παρουσίασαν ένα συνοπτικό βίντεο του έργου Έξυπνης πόλης που βρίσκεται σε πλήρη υλοποίηση αυτήν τη στιγμή.
Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στον ολιστικό σχεδιασμό του έργου το οποίο περιλαμβάνει, δημοτικό δίκτυο οπτικών ινών, ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο και loRA ως πρωτόκολλο επικοινωνίας μεταξύ των αισθητήρων (έξυπνης στάθμευσης, έξυπνου φωτισμού, έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων και περιβαλλοντικούς αισθητήρες) που τοποθετούνται σε όλη την πόλη μαζί με ψηφιακές ενημερωτικές πινακίδες, μοντέλο κυκλοφοριακής αποτύπωσης, κάμερες για φυσική ασφάλεια κ.ά. Επιπρόσθετα, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κεντρική πλατφόρμα έξυπνης πόλης που περιλαμβάνει το έργο και στην οποία θα συνδέονται όλα τα συστήματα κεντρικά, συνδυασμένα με την λειτουργία του κέντρου παρακολούθησης και ελέγχου όλου του έργου.
Πεδίο αλληλοσυμπλήρωσης των δύο Πρωτευουσών
Οι δύο Δήμαρχοι διαπίστωσαν πως υπάρχει πεδίο αλληλοσυμπλήρωσης των δύο Πρωτευουσών, και συμφώνησαν στην υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας των δύο δήμων γύρω από θέματα εφαρμογής συστημάτων έξυπνης πόλης και ψηφιακού μετασχηματισμού, σε επόμενη επίσκεψη του Δημάρχου Αθηναίων στη Λευκωσία.
Όπως δήλωσε ο κύριος Γιωρκάτζης: «Συγχαίρω το Δήμαρχο Αθηναίων κύριο Μπακογιάννη για την αξιέπαινη προσπάθεια εκσυγχρονισμού και εξωραϊσμού της πρωτεύουσας, καθώς και για την ανθρωποκεντρική προσέγγιση για τη διαχείριση των προκλήσεων της πόλης. Τον ευχαριστώ, επίσης, για την ένθερμη φιλοξενία, καθώς και για την κοινή βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των πολύ καλών σχέσεων και συνεργασίας με την πόλη της Λευκωσίας».

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες