Συνάντηση ΕΝ.ΑΞΙ.Α με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη – Τι συζητήθηκε

Με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κύριο Λευτέρη Οικονόμου, συναντήθηκε ο πρόεδρος, Ανδρέας Βέλλιος και ο γ.γ της Ένωσης αξιωματικών Ελληνικής αστυνομίας Αττική, Πέτρος Αθανασάτος.
Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε αναφορά σε όλα τα τρέχοντας θέματα ενδιαφέροντος όπως «το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Υπηρεσίες της ΓΑΔΑ με την έλλειψη σε ανθρώπινο δυναμικό, ιδίως στα Α.Τ και Τ.Α. Επισημάνθηκε η επιβεβλημένη αναδιοργάνωση των Υπηρεσιών και η ανακατανομή του προσωπικού».
Παράλληλα « προτείναμε τη θεσμοθέτηση, μέσω της αξιολόγησης, της επιπλέον μοριοδότησης αυτών των Υπηρεσιών ως κίνητρο για να επιδιώξουν οι αστυνομικοί να υπηρετήσουν σε αυτές, καθώς και της υποχρεωτικής θητείας των Αξιωματικών της ΣΑΕΑ ως Διοικητές ή Υποδιοικητές Υπηρεσιών ως προϋπόθεση για την προαγωγή τους στους ανώτατους βαθμούς».
Έγινε αναφορά και στο «το πάγιο και δίκαιο αίτημα για την αναγνώριση του επικίνδυνου της εργασίας μας και προτείναμε να μας χορηγηθεί ως αντιστάθμισμα η παροχή τριών ετών υπολογιζόμενων ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση μας», αλλά και στο γεγονός της «καθημερινή διάθεση των Διοικητών σε μέτρα τάξης ή ασφαλείας καθιστώντας τους επισκέπτες στις ίδιες τους τις Υπηρεσίες».
Ο κ. Υφυπουργός, άριστος γνώστης των τεκτομένων στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας αφού ως γνωστών διετέλεσε Αρχηγός μας και είναι επίτιμος Α’ Αντιπρόεδρος στην ΠΟΑΞΙΑ, αντιλήφθηκε και κατανόησε πλήρως τα προβλήματα καθώς και τις προτάσσεις μας.
Δεσμεύτηκε σε μία εκ νέου διευρυμένη συνάντηση μας προκειμένου να συζητηθούν εκτενέστερα τα θέματα και να δοθούν οριστικές και αποδεκτές λύσεις προς όφελος της κοινωνίας, της αστυνομίας και των αστυνομικών.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες