Συνάντηση του Κ. Τσιάρα με την επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας

Συνάντηση με την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα Laura Codruta Kövesi είχε σήμερα στο γραφείο του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας. Η συνάντηση, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, έγινε στο πλαίσιο της ενημέρωσης της επικεφαλής του νέου θεσμού για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας προς τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Η Ελλάδα στηρίζει σθεναρά τον νέο ευρωπαϊκό θεσμό. Σε στενή συνεργασία με τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στηρίξουμε την προσπάθεια προκειμένου να εξασφαλιστεί η λειτουργικότητα, αλλά και η αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας στην κοινή μάχη κατά της διαφθοράς και της απάτης, που απειλούν τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» ο κ. Τσιάρας στη συνάντηση του με την Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέα.
Παράλληλα, ο υπουργός Δικαιοσύνης ενημέρωσε για την προτεραιότητα που δίνει το υπουργείο στην έγκαιρη ενσωμάτωση των Οδηγιών της ΕΕ. Διαβεβαίωσε, δε, για την άμεση ψήφιση των διατάξεων της Οδηγίας (ΕΕ) 2017/1371, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 5ης Ιουλίου 2017, σχετικά με την καταπολέμηση, μέσω του ποινικού δικαίου, της απάτης εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων της Ένωσης.
Τη συνάντηση της κυρίας Kövesi με τον κ. Τσιάρα ακολούθησε σύσκεψη εργασίας της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας με εκπροσώπους των εισαγγελικών αρχών της χώρας και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες