Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ στα «κάγκελα» για ακατάλληλο υπηρεσιακό λεωφορείο Διμοιρίας Υποστήριξης!

Δείτε τι επισημαίνει σε έγγραφο της προς τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) η Ένωση Αστυνομικών Πρέβεζας:
κ. Αρxηγέ
Τα τελευταία χρόνια οι Διμοιρίες Υποστήριξης των Διευθύνσεων Αστυνομίας καλούνται ταυτόχρονα με τα συνήθη καθήκοντα τους, να ανταποκριθούν σε πραγματικά δύσκολες συνθήκες δίνοντας το παρόν ως ενισχυτικές δυνάμεις σε κάθε μεγάλο γεγονός που έχει αντιμετωπίσει η Χώρα. Με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται η σπουδαιότητα του ρόλου τους στην διαχείριση σοβαρών γεγονότων που απαιτούν την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.
Ωστόσο, όσον αφορά την Διμοιρία Υποστήριξης της Δ.Α Πρέβεζας, η μετακίνηση του αστυνομικού προσωπικού γίνεται με το πλέον ακατάλληλο λεωφορείο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επιχειρησιακό ενώ από την χρήση του ελλοχεύουν κίνδυνοι για την ασφάλεια του προσωπικού.
Συγκεκριμένα, η μη ύπαρξη θύρας εξόδου έκτακτης ανάγκης, η υδραυλική λειτουργία των θυρών και όχι η μηχανική που μπορεί να δημιουργήσει συνθήκες εγκλωβισμού σε περίπτωση μηχανικού προβλήματος, η διάταξη των καθισμάτων που δεν επιτρέπει την ταχεία έξοδο των αστυνομικών σε περίπτωση ανάγκης αλλά και η μη ύπαρξη κατάλληλων θέσεων τοποθέτησης των ειδικών εξαρτήσεων και του εξοπλισμού του προσωπικού, μπορούν δυνητικά, μεμονωμένα ή σε συνδυασμό να αποτελέσουν κίνδυνο για την ζωή και την σωματική ακεραιότητα των συναδέλφων μας.
κ. Αρχηγέ,
Παρακαλούμε να δώσετε την δέουσα σημασία στην αντιμετώπιση του παραπάνω ζητήματος που αφορά την σωματική ακεραιότητα των υπηρετούντων στην Δ.Υ Πρέβεζας και απαιτούμε άμεσες ενέργειες για την μετατροπή του εν λόγω υπηρεσιακού λεωφορείου σε επιχειρησιακό ή την αντικατάστασή του.
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΣΤΕΦΟΣ

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες