Σύσκεψη για την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων – Εγκρίθηκαν οι πιστώσεις για τις εταιρείες φύλαξης

Τηλεδιάσκεψη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης, του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και υπηρεσιακών παραγόντων του, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη με θέμα την ασφαλή λειτουργία των δικαστηρίων από αύριο, Παρασκευή, λόγω της έντασης της πανδημίας.
Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι Διοικήσεις των μεγάλων δικαστικών σχηματισμών Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά και ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας των Δικαστικών Υπαλλήλων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων, κατά τη τηλεδιάσκεψη οι Διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών ενημέρωσαν ότι τα όποια προβλήματα έχουν ανακύψει είναι αντιμετωπίσιμα και μικρής σχετικά έκτασης και είναι δυνατή η ασφαλής επαναλειτουργία των δικαστηρίων από αύριο.
Θα λειτουργήσουν κανονικά όπως ορίζει η ΚΥΑ
Από την πλευρά του ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας ενημέρωσε ότι έχουν εγκριθεί οι πιστώσεις για την ανανέωση των συμβάσεων των εταιρειών φύλαξης και οι Διοικήσεις των δικαστικών σχηματισμών δήλωσαν ότι θα πραγματοποιείται κανονικά ο έλεγχος.
Όπως αναφέρει η Ολομέλεια, κοινός τόπος όλων των συμμετεχόντων στη τηλεδιάσκεψη, αποτελεί η ανάγκη αυστηρού ελέγχου των εισερχομένων στους χώρους των Δικαστηρίων και η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων πρόληψης και προστασίας, όπως επίσης και η χρονική κατανομή των πινακίων προς αποφυγή συγχρωτισμού.
Όπως δε σημειώνει η Ολομέλεια, τα Δικαστήρια θα λειτουργήσουν από αύριο, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ισχύουσας ΚΥΑ, ενώ «οι εκπρόσωποι του δικηγορικού σώματος επεσήμαναν την ανάγκη ευελιξίας των δικαστικών σχηματισμών προς αποφυγή ερημοδικιών και απώλειας δικαιωμάτων των πολιτών».
Τέλος, η Ολομέλεια καλεί τους δικηγόρους «να τηρούν αυστηρά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα και να ενημερώνουν τους οικείους Δικηγορικούς Συλλόγους για τυχόν προβλήματα, που ήθελε ανακύψουν».
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Θρίλερ στη Νάξο: Βρέθηκαν δύο πτώματα σε παραλίες του νησιού
Εγκατάλειψη βρέφους στο Χαλάνδρι: Μια γυναίκα με μαύρα ρούχα φέρεται να το άφησε στην παιδική χαρά!
Τραγωδία στην Αχαΐα: Πτώμα εντοπίστηκε σε αυτοκίνητο που έπιασε φωτιά!
Μητροπολίτης Κοζάνης κατά γυναικών μέσα στην εκκλησία: «Δεν μπορείτε να κλείσετε τα στόματά σας; Πώς τις αντέχετε;» (βίντεο)
Ακολουθήστε το law&order.gr στο Google News, για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες