Συγκλονίζουν Έλληνες που ζουν στις ΗΠΑ για τον φονικό χιονιά: «Βγάζεις το χέρι από την τσέπη και σου παγώνουν τα δάχτυλα!»

Για τις πολικές συνθήκες που επικρατούν στις ΗΠΑ, μίλησαν στο OPEN Έλληνες που ζουν στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που έχει χτυπηθεί ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από τον «φονικό χιονιά». όλοι τους περιγράφουν συνθήκες αρκτικής που επικρατούν.

«Οι άνθρωποι που ζουν εδώ και είναι γηγενείς πολίτες λένε ότι τέτοιο πολικό ψύχος έχουν αν το δουν πάρα πολλά χρόνια », σημειώνει η Άννα Σαρηγιάννη από τη Νέα Υόρκη στο OPEN, ενώ ο Γιάννης Ζάγκας από την γειτονική Πενσυλβάνια υπογραμμίζει ότι «αυτό που συμβαίνει φέτος, είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει. Υπάρχουν περιοχές που σημειώνουν ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας»

«Στο Μπάφαλο η περιοχή έχει αποκλειστεί τρεις μέρες λόγω της κακοκαιρίας. Είναι σε έκτακτη ανάγκη ενώ υπάρχουν πολλοί νεκροί. Ο κόσμος έχει αποκλειστεί και δεν μπορεί να βγει καθόλου στον δρόμο. Υπάρχουν περιοχές έξω από τη Νέα Υόρκη, στις οποίες έχουν εγκλωβιστεί πολλοί συμπολίτες μας», σημειώνει η Άννα που ζει και εργάζεται στις ΗΠΑ.

Από την πλευρά του ο Γιώργος δίνει μια συγκλονιστική περιγραφή του πολικού ψύχους που επικρατεί. «Μπορείς αν ξεγελαστείς μέχρι να βγάλεις το χέρι σου έξω για να βγάλεις μία φωτογραφία ή να πάρεις κάτι από την τσέπη σου και σε ένα λεπτό το χέρι έχει παγώσει, δεν μπορείς να κουνήσεις τα δάχτυλα. Μιλάμε για καταστάσεις πρωτόγνωρες».

Το ευτύχημα είναι, όπως εξηγεί, ότι περισσότεροι αγόρασαν τα είδη πρώτης ανάγκης πριν ξεσπάσει ο χιονιάς. «Το καλό είναι ότι μας ενημέρωσαν ότι η κακοκαιρία θα ερχόταν και πολύς κόσμος έτρεξε στα σούπερ μάρκετ και προμηθεύτηκε είδη πρώτης ανάγκης».

Όπως εξηγεί η Άννα Σαρηγιάννη, αυτά τα Χριστούγεννα στη Νέα Υόρκη ήταν διαφορετικά από όλα τα προηγούμενα. «Το διήμερο των Χριστουγέννων στη Νέα Υόρκη επικρατεί πολικό ψύχος. Μιλάμε για θερμοκρασίες που αγγίζουν το -22. Παρόλο που οι μέρες είναι γιορτινές, έξω δεν κυκλοφορεί ψυχή».

Άλλωστε οι Αρχές έχουν συστήσει στους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους μέχρι να περάσει η κακοκαιρία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες