Σύλληψη για εμπρησμό στην Ηλεία

Συνελήφθη ένας κάτοικος της περιοχής Άγναντα Ηλείας για εμπρησμό από πρόθεση για την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Πέμπτη (21/07) και θα προσαχθεί στον Εισαγγελέα..

Υπενθυμίζεται ότι ο κάτοικος προσήχθη νωρίτερα σήμερα, έπειτα από υπόδειξη δύο κατοίκων, ενώ αναζητείται ακόμη ένα άτομο.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά το ξέσπασμα της φωτιάς, δύο άτομα, ένας άνδρας και μια γυναίκα, κάτοικοι του χωριού Άγναντα, υπέδειξαν στις πυροσβεστικές αρχές δύο συγκεκριμένα πρόσωπα ως τους υπαίτιους για τη φωτιά. Αμέσως, από τους πυροσβέστες ειδοποιήθηκε η Αστυνομία Αμαλιάδας, καθώς και ειδικό ανακριτικό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το οποίο λίγες ώρες αργότερα έφθασε από την Αθήνα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, στο χωριό Άγναντα.

Βρισκόντουσαν καθ’ όλη την διάρκεια κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις

Μάλιστα, τα δύο άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς κινούνταν κοντά στις πυροσβεστικές δυνάμεις και παρακολουθούσαν την επιχείρηση κατάσβεσης. Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο ξεκίνησε αμέσως μόλις έφθασε τη διαδικασία συλλογής προανακριτικού υλικού, όπου οι δύο μάρτυρες κατήγγειλαν επισήμως τα δύο άτομα που έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Σε ύφεση η πυρκαγιά

Σε ύφεση βρίσκονται όλα τα μέτωπα των πυρκαγιών στην Ηλεία την Παρασκευής. Οι δυνάμεις ωστόσο συνεχίζουν να επιχειρούν για να κάνουν καθαρισμό στο πεδίο, ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες αναζωπυρώσεων προς το μεσημέρι όταν και αυξάνεται η ένταση του ανέμου.

Στα Άγναντα που ήταν πιο επικίνδυνα τα πράγματα καθώς απειλήθηκε το χωριό, η εικόνα είναι καλύτερη, αν και οι πυροσβέστες έχουν πολλή δουλειά σε δύσβατες χαραδρώσεις της περιοχής.

Ο δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για σήμερα θα είναι υψηλός στην κεντρική και βόρεια Ηλεία.

Μοιραστείτε το:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp

Aκολουθήστε το lawandorder.gr στο Google News για να ενημερώνεστε για όλες τις ειδήσεις

Σχετικά Άρθρα

Κρίσεις 2022

Διαβάστε όλα τα άρθρα εδώ ➜

Κατηγορίες